Laporta: 'Rijkaard hoeft niets te vrezen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Laporta: 'Rijkaard hoeft niets te vrezen'
Foto: © SC

FC Barcelona heeft afgelopen weekend de achterstand op koploper Real Madrid verkleind tot vijf eenheden. FCB-trainer Frank Rijkaard hoeft volgens zijn voorzitter niet te vrezen voor zijn job.

De positie van Barcelonatrainer Frank Rijkaard werd de afgelopen weken in de Spaanse media geregeld in vraag gesteld. Tot vorig weekend bedroeg de achterstand van de Catalanen op de Koninklijke nog acht punten, maar door de nederlaag van Real bij Almeria en de eigen winst tegen Osasuna werd de kloof verkleind tot vijf punten. Barçavoorzitter Joan Laporta liet optekenen dat Rijkaard niet bang hoeft te zijn voor zijn job. Dat José Mourinho zijn opvolger wordt, blijkt evenmin te kloppen.
 
“We zijn erg blij met Rijkaard”, zegt Laporta tegenover tv-zender TVE. “Er zijn veel mensen die naar Barça willen komen, maar we kunnen slechts één trainer in dienst hebben, en ook niet meer dan 23 spelers. Mourinho is een geweldige prof, een hele goede coach, maar ik benadruk dat we erg blij zijn met Frank Rijkaard.”
 
Met deze woorden countert de voorzitter Barcelona’s icoon Johan Cruijff. Het is een publiek geheim dat de Nederlander nog een belangrijke stem heeft in het reilen en zeilen van de club. De voormalige nummer veertien had er op diezelfde zender voor gepleit om Rijkaard door Mourinho te vervangen. Laporta benadrukt dat wat Cruijff zegt niet altijd zo zal zijn. “We zoeken altijd naar het beste voor Barça.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties