Simons heeft wel trek in Beijing

Simons heeft wel trek in Beijing
Foto: © SC

België vertegenwoordigt voor het eerst sedert 1920 opnieuw een voetbalelftal op de Olympische Spelen en nogal wat routiniers zouden graag meegaan. Ook PSV'er Timmy Simons heeft wel trek in een trip naar de Chinese hoofdstad Beijing.

Mocht Timmy Simons de vraag krijgen om mee te doen met het Olympische elftal, dan zal hij dat alvast niet weigeren. "Het zou voor mij een eer zijn", aldus de middenvelder in de kranten Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg.

Het reglement zegt dat op de Olympische Spelen drie oudere spelers mogen meedoen in het elftal. "Ik heb er nog niet over nagedacht, maar de Spelen zijn een mooi evenement. Als ik iets zou kunnen bijbrengen, waarom dan niet? Er zal sowieso veel druk zijn, op en naast het veld", aldus de Brabander die voetbalt voor PSV Eindhoven.

"Mijn deelname zou wel afhankelijk zijn van wat mijn club wil. Ik kan me best wel inbeelden dat PSV het niet zou zien zitten om mij in augustus een tijdje af te staan. Maar de clubs moeten toch ook hun spelers afstaan voor de Afrika Cup, niet?", blijft Simons best wel optimistisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws