Nielsen out tot het eind van seizoen

Tim Buedts
| 0 reacties
Nielsen out tot het eind van seizoen
Foto: © SC

Slecht nieuws voor Heerenveen, Kristian Bak Nielsen zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Deen heeft al een tijd last van zijn rechter enkel maar recente onderzoeken hebben aan het licht gebracht dat de verdediger een operatie zal moeten ondergaan.

Fysiotherapeut Erik ten Voorde liet op de website van de club optekenen dat een extra onderzoek heeft uitgewezen dat de blessure ernstiger was dan aanvankelijk werd gedacht. Het letsel is begonnen als een minuscuul scheurtje in de enkel dat eerst niet waarneembaar was. Na enige tijd is het scheurtje groter geworden en kon het wel opgespoord worden, het zit namelijk onderaan het kuitbeen en scheenbeen.

De operatie zal zo snel mogelijk plaatsvinden in het AMC in Amsterdam. De heelkundige ingreep zal gebeuren onder toezicht van professor van Dijk, een enkelspecialist. Het is de bedoeling dat hij twee schroeven zal aanbrengen die dan het bot op zijn plaats moeten houden.

De Deen kwam dit seizoen twintig keer in actie bij SC Heerenveen waarbij hij drie keer wist te scoren. Zijn laatste wedstrijd dateert van 15 december vorig jaar tegen NAC Breda.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties