Phillips: 'Niet onder indruk van Misson'

Nico Wieme
| 0 reacties
Phillips: 'Niet onder indruk van Misson'
Foto: © SC

Luc Misson, de advocaat van Mohamed Dahmane, dreigt ermee de Jupiler League stil te leggen, als de voetbalbond (KBVB) de Franse Algerijn geen vrijgeleide geeft naar Bergen. Die woorden maakten allerminst indruk bij Jean-Marie Phillips, CEO bij de bond.

Jean-Marie Phillips is absoluut niet onder de indruk van de dreigementen van meester Luc Misson. De raadsheer van Mohamed Dahmane wil via de Brusselse kortgedingrechter de competitie in eerste klasse laten stilleggen als de KBVB de transfer van zijn speler naar Bergen blijft blokkeren.
 
Dahmane verbrak eenzijdig zijn contract bij Racing Genk omdat de club hem zou beletten zijn beroep uit te oefenen. Genk betwist dat en eist op zijn beurt een schadevergoeding van de speler. De arbeidsrechter in Bergen verklaarde zich eerder op de week onbevoegd in dit dossier en dus trekt Misson naar Brussel.
 
“Ik heb Misson een fax gestuurd, waarin ik hem erop wijs dat de reglementen van de bond slechts in twee gevallen toestaan een speler vrij te geven”, verklaart Phillips in Het Laatste Nieuws. “Eén: als er problemen zijn met het betalen van zijn loon, en twee: als er geen storting in het pensioenfonds gebeurde. Genk heeft zich aan die regels gehouden en daarom kán de bond niet optreden in deze zaak.”
 
De CEO is wel van plan zich te schikken naar de beslissing van de rechter in kortgeding. “Als de kortgedingrechter beslist dat de bond de speler wél moet vrijgeven, dan zullen wij dat ook doen. Maar zolang er geen uitspraak is, zijn wij verplicht onze reglementen te eerbiedigen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties