Aalst klimt naar de derde plaats

Rombaux Gunther

Eendracht Aalst kon zich met het oog op de titelstrijd geen puntenverlies veroorloven, net zoals zijn tegenstander deze namiddag, FCN Sint-Niklaas, dat gezien zijn positie in de stand best niet al te veel met de punten morste.

In een wedstrijd die onder een stralende zon op gang gefloten werd, staken de bezoekers als eerste de neus aan het venster. Een voorzet belande op het hoofd van Morad Gloub, die zijn kopbal net over doel plaatste. Na tien minuten spelen kwamen de Ajuinen een eerste maal opzetten, Shabi bracht de bal in twee tijden voor doel, Podevijn zag zijn kopbal over gaan. De bezoekers trokken zich nu terug en Aalst vond geen opening in de sterke afweergordel, waardoor er 20 minuten niets te beleven viel in deze partij. Rond het halfuur kwam de thuisploeg dan toch nog eens aan een goede kans, een hoekschop werd door Coulibaly op doel gekopt, bezoekend doelman Willockx moest alles uit de kast halen om zijn netten proper te houden. Even later hadden de Ajuinen meer geluk, Lionel Lord kreeg de bal in de zestien en haalde uit, zijn schot ging via de binnenkant van de paal in doel, 1-0. Aalst kreeg nieuwe moed en zocht naar een tweede treffer, Boto verlengde de bal tot bij Troch die uithaalde, maar deze zag zijn poging in laatste instantie in hoekschop gewerkt door Willockx.

Na de rust probeerden de bezoekers om Aalst onder druk te zetten, maar slaagde er niet in om doelkansen bijeen te voetballen. De thuisploeg slaagde er van zijn kant niet echt in om de wedstrijd naar zicht toe te trekken, mede door teveel slordigheden in zijn spel, kwamen ook zij aan weinig kansen toe. Een kwartier voor tijd haalde Van Dender, al dan niet foutief, de doorgebroken Ngoma neer, scheidsrechter Defour beloonde de Aalsterse verdediger met de rode kaart. FCNSN slaagde er ondanks de man meer situatie niet in om Aalst te bedreigen, het waren de Ajuinen die zowaar nog voor de meeste dreiging zorgden. De doorgebroken Lord vergat echter te passen op de vrijstaande Boto en zag zijn hard schot over en naast het doel gaan.

Door deze overwinning klimt Aalst naar de derde plaats op 1 punt van La Louvière en Racing Mechelen, dat één wedstrijd meer gespeeld heeft. Door het gelijkspel van Francs Borains, neemt FCN Sint-Niklaas de dertiende plaats voor zijn rekening.