Sevilla vond Mourinho een te dure vogel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sevilla vond Mourinho een te dure vogel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Sevilla, de club van onze landgenoot Tom De Mul en de regerende winnaar van de UEFA-beker, heeft na het opstappen van Juande Ramos aan José Mourinho gedacht als opvolger. De Portugees was enkel wat te duur voor het Spaanse team.

FC Sevilla had bij José Mourinho geïnformeerd nadat Juande Ramos opstapte om bij Tottenham Hotspur te gaan coachen. De Portugees stelde echter veel te dure eisen waardoor Sevilla zich genoodzaakt zag om Manolo Jimenez te promoveren tot hoofdtrainer in het Estadio Sanchez-Pizjuan.

"We hadden nog een optie en dat was Mourinho. Via een tussenpersoon had hij een salaris van tien miljoen euro bruto per jaar gevraagd", aldus Sevilla-voorzitter José Maria Del Nido op de website van de club. 

Del Nido wil niet gezegd hebben dat Jimenez tweede keus was. "We hebben het volste vertrouwen in hem. We wisten al dat hij het team goed kende en hij was de eerste optie voor komend seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zal triomferen bij Sevilla."

Mourinho werd in september ontslagen door Chelsea FC en zit sindsdien nog zonder club. Wanneer een coach ontslagen wordt bij een grote Europese club wordt zijn naam wel telkens genoemd. Niemand slaagde er tot dus ver in om hem te contracteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties