Stijn De Wilde : 'Profvoetballer worden mijn ambitie'

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Stijn De Wilde : 'Profvoetballer worden mijn ambitie'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn De Wilde mocht zaterdag een helft meespelen bij Sporting Lokeren. De ervaring smaakte duidelijk naar meer.

Lokeren lijkt dan toch het goede pad ingeslagen te zijn. Het speelde de tweede helft tegen Bergen met vier Belgen, in totaal stonden er acht Belgen op het wedstrijdblad. De 19-jarige Stijn De Wilde verving bij de rust de bleek spelende Camara. 'Ik moest naast Armoumen zoveel mogelijk de diepte opzoeken en geen schrik hebben om de duels aan te gaan. Dat bleek ook nodig, want de tegenstanders schuwden de fouten niet'.

Lokeren komt meestal niet positief in de pers als het om eigen jeugd gaat, maar De Wilde ziet hoop voor jeugdproducten in Lokeren. 'De trainer geeft de jonge spelers zeker veel vertrouwen. Hij praat veel op ons in, ook over zaken buiten het voetbal. Mijn contract loopt op het einde van dit seizoen af, maar er is nog een jaar met optie. Als het van mij afhangt, wil ik heel graag bij Lokeren blijven voetballen'.

Stijn De Wilde combineert zijn studies met voetbal, maar zijn hoofdambitie is duidelijk. 'Het blijft mijn ambitie om profvoetballer te worden. Momenteel heb ik een semi-profcontract. In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Anderlecht viel ik voor het eerst in in het eerste elftal. Het gevoel daarbij was surrealistisch, zo plots tussen die vedetten te staan'. De Wilde hoopt met nog wat invalbeurten ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Wat denkt de jonge Belg over de komende twee wedstrijden van zijn ploeg? 'Met de verplaatsing naar KV Mechelen en daarna de topper thuis tegen Club Brugge krijgen we twee zware tegenstanders te bekampen. Willen we onze ambities voor de linkerkolom kracht bijzetten, dan moeten er zeker punten worden gepakt'.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties