Feyenoord boekt zuinige zege

Jimmy Wouters

Feyenoord heeft geen fout gemaakt tegen Vitesse. De Rotterdammers boekten een zuinige 1-0 overwinning en delen zo met Ajax en NAC de tweede stek.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse had niet veel om het lijf. Feyenoord begon nog furieus, maar al snel zakte het tempo bij de thuisploeg. Kansen werden er nauwelijks bij mekaar gespeeld en als er al eens een kans te noteren viel, werd die door Bruins gemist.

Op slag van rust kwam Feyenoord dan toch op voorsprong. De Guzman sneed naar binnen en met een goed schot versloeg hij doelman Piet Velthuizen.

Vitesse kreeg in de tweede helft in de gaten dat er misschien iets te rapen viel en trok ten aanval. De ploeg van De Mos domineerde. Zo was Pryor nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Timmer lag goed in de weg. In de absolute slotfase moest de Rotterdamse sluitpost alsnog zijn kunnen tonen door een inzet van Kolk uit doel te houden.