Vitesse legt de boeken neer

Nico Wieme
| 0 reacties
Vitesse legt de boeken neer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vitesse heeft al geruime tijd financiële problemen. Omdat nu ook de gemeente Arnhem niet wil meewerken aan een schuldsanering, vraagt de club op korte termijn uitstel van betaling aan. De club zal het faillissement aanvragen.

Het zijn donkere tijden voor Vitesse. De Nederlandse club geraakt maar niet uit de schulden en nu ook de gemeente niet wil meewerken, kondigde het bestuur gisteren op de clubwebsite aan dat het faillissement zal aangevraagd worden.
 
Bij Vitesse hadden ze er nochtans op gehoopt dat Arnhem hen ter hulp zou schieten, want in eerdere gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente leek er een overeenstemming te komen over een oplossingsrichting. Dinsdagmiddag gaf de gemeente aan dat het een besluit nog niet kon nemen, maar dat het uiterlijk volgende week vrijdag genomen zou worden. ’s Avonds kreeg de club dan plots te horen dat er van enige hulp niets in huis zou komen.
 
Arnhem wil Vitesse, dat bezig is om een schuld van bijna dertig miljoen euro weg te werken, niet helpen omdat het zelf bang is voor een boete. Brussel kan de gemeente namelijk beboeten wegens verboden subsidie als het een schuld van 11,3 miljoen euro kwijtscheldt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties