Hyundai A-League wordt uitgebreid

Hyundai A-League wordt uitgebreid
Foto: © SC

De A-League zal komend seizoen bestaan uit tien ploegen. De Raad van Bestuur van de Australische Voetbalbond heeft het licht op groen gezet voor de uitbreiding. Northern Thunder en Gold Coast Galaxy zullen waarschijnlijk de nieuwe clubs worden.

Al ongeveer een jaar wordt er gepraat over een uitbreiding van de Australische eerste klasse. Volgend seizoen is dat een feit, ten minste als twee ploegen aan bepaalde criteria voldoen. Northern Thunder en Gold Coast Galaxy zijn de twee ploegen die een licentie kregen, maar zij moeten over twee weken aantonen dat ze aan enkele criteria kunnen voldoen. Lukt hen dat niet dan zullen zij nog minstens een jaar moeten wachten om toe te treden tot de A-League.
 
In de verre toekomst is het zelfs mogelijk dat de competitie wordt uitgebreid tot twaalf teams, maar de Australische Voetbalbond wenst voorzichtig te blijven en alles stap per stap te doen. Een nieuwe verandering die echter ook volgend seizoen zal ingevoerd worden is de opstarting van een Nationale Jeugdcompetitie waarvoor de clubs al hun toestemming hebben gegeven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties