Oostkamp schuift bal door naar Vlaamse regering

Nico Wieme
| 0 reacties
Oostkamp schuift bal door naar Vlaamse regering
Foto: © SC

Het ziet ernaar uit dat de betrokken gemeenten bij de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge geen standpunt willen of durven innemen. Nu legt ook Oostkamp de beslissing in handen van de Vlaamse regering.

Net als de gemeente Zedelgem, heeft ook de gemeenteraad van buurgemeente Oostkamp donderdagavond een advies gegeven over het Brugse voetbaldossier. De gemeenteraad in Oostkamp kwam niet tot een gezamenlijk standpunt. 

De verschillende partijstandpunten zullen worden gebundeld en aan de Vlaamse regering overgemaakt. Voor het gemeentehuis van Oostkamp waren donderdagavond een 100-tal blauw-zwartfans opgedaagd om wat druk uit te oefenen voor het nieuwbouwstadion en winkelcentrum van Club Brugge en Uplace.

De CD&V-meerderheid in Oostkamp argumenteerde onder meer dat haar dorpskern het dichtst bij Loppem licht en dus het meest onder het winkelcentrum zou lijden. De politiekost voor Oostkamp wordt op 1 miljoen euro geraamd als het nieuwe stadion wordt gerealiseerd. Op mobiliteitsvlak is er veel onduidelijk.

De CD&V concludeert dat een uitbreiding van het Jan Breydelstadion voor Oostkamp de prioritaire piste moet zijn. Het project in Loppem is ondergeschikt. Groen! in Oostkamp verklaarde tegen te zijn, Open VLD voor. Het Vlaams Belang is voor een nieuw stadion, maar niet voor Loppem als locatie. De sp.a is pro maar heeft nog veel vragen. De N-VA stelt dat de Vlaamse regering eerst kant moet kiezen en daarna de gemeenten om advies vragen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties