Blazek provoceert fans

Nico Wieme
| 0 reacties
Blazek provoceert fans
Foto: © SC

Het zijn donkere tijden voor FC Nürnberg. 'Der Club' staat momenteel op de laatste plaats in de Bundesliga. Een onzekere factor in het geheel is doelman Jaromir Blazek. De Tsjech kreeg het afgelopen weekend aan de stok met zijn eigen fans.

FC Nürnberg zit in de hoek waar de klappen vallen. Onlangs werd trainer Hans Meyer vervangen door Thomas von Heesen, maar echt veel zoden heeft die wissel nog niet aan de dijk gebracht. Afgelopen weekend speelde de ploeg van Jan Koller dan ook nog eens gelijk tegen het eveneens bedreigde Energie Cottbus. Een negatieve rol was weggelegd voor doelman Jaromir Blazek. De Tsjech keept al een tijdje op bedenkelijk niveau, maar kreeg steeds de steun van zowel Meyer als Von Heesen. Daar zou nu wel eens verandering in kunnen komen.

Blazek ging niet volledig vrijuit bij de tegentreffer van de bezoekers. Een zoveelste fout op korte tijd. De thuisaanhang had er genoeg van en begon zich tegen haar eigen doelman te keren. Diens potje begon dan over te koken en met provocerende gebaren maande hij het publiek aan te zwijgen. Na de wedstrijd had hij nog een ironisch applausje over voor zijn supporters.

Bij Nürnberg kunnen ze in ieder geval niet lachen om het gedrag van de doelman. "Hij mag zich niet met de toeschouwers bezighouden. Dat werkt contraproductief en schaadt de ploeg", kon trainer Von Heesen weinig begrip opbrengen voor zijn keeper. "Het is niet de opdracht van de spelers om het gedrag van de toeschouwers te beoordelen. Zij moeten hun job doen. De fans hebben het recht kritisch te zijn. Zo'n gedrag moeten we hier niet hebben." De geplaagde coach liet uitschijnen dat Blazek komend weekend wel eens met de bank kennis zou kunnen maken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties