Brugse burgemeester doet ultiem stadionvoorstel

Nico Wieme
| 34 reacties
Brugse burgemeester doet ultiem stadionvoorstel
Foto: © SC

Vanavond vergadert de Brugse gemeenteraad. Op de agenda staat de beslissing rond het nieuw te bouwen stadion van Club Brugge. De vraag is maar of het effectief zover komt. Gisteren kwam burgemeester Patrick Moenaert plots met een totaal nieuw voorstel.

‘Plusplusplus’, het comité dat zich schaart achter de bouw van het nieuwe Clubstadion, heeft de laatste tijd zijn leden geronseld om vanavond aanwezig te zijn tijdens de Brugse gemeenteraad. Het stadsbestuur zou dan beslissen of Club Brugge en projectontwikkelaar Uplace groen licht krijgen voor de bouw van de nieuwe voetbaltempel in Loppem.
 
Konijn uit hoed
Gisterenavond kwam Patrick Moenaert (CD&V) plots met een nieuw voorstel aandraven: de Brugse burgervader stelde voor om in het Chartreusegebied een nieuw stadion op te trekken, waarin zowel Club als Cercle zouden kunnen spelen.
 
Het mag duidelijk zijn dat de Brugse CD&V niet happig is op de plannen van Club Brugge. Met zijn ultieme voorstel hoopt Moenaert beide Brugse ploegen van een nieuw stadion, zonder winkelcentrum, te voorzien. Als locatie denkt hij daarbij aan het Chartreusegebied.
 
Financiering
Om het project te financieren rekent de burgemeester op de verkoop van verschillende stadseigendommen, de steun van de Vlaamse regering en de twee Brugse voetbalclubs. Zo is er sprake van om onder meer het Beursgebouw, de Oesterparking aan de achterkant van het station, de Veemarkt en het Jan Breydelstadion te verkopen. De ministers Bert Anciaux (Spirit) en Kris Peeters (CD&V) zouden niet afkerig staan ten opzichte van dat idee.
 
Club akkoord?
De vraag is nu natuurlijk of Moenaert en zijn partij geen ‘cavalier seul’ spelen in dit dossier. Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat Club Brugge en de andere fracties binnen de gemeenteraad kunnen warm gemaakt worden voor dit compromisvoorstel. Ook de piste van een stadion zonder winkelcentrum maar dan in Loppem circuleerde gisterenavond nog. Dat het vanavond een geanimeerde gemeenteraad wordt, staat vast. Blauw-zwart roept via de clubwebsite alle supporters op om vanavond naar de Brug te komen, waar de gemeenteraad plaatsvindt.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties