Dubbelinterview Losada - Juan Lozano in P-magazine

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Dubbelinterview Losada - Juan Lozano in P-magazine
Foto: © SC

Juan Lozano-Hernán Losada: zelfs hun namen lijken op elkaar. Dertig jaar nadat de Spaans-Antwerpse balartiest het Kiel in vervoering heeft gebracht, treedt een jonge Argentijn in zijn voetsporen.

Twee generaties Beerschot gingen rond de tafel zitten bij Karel Michiels, ook al een geboren rat. Lees hun allereerste dubbelinterview in P-magazine, vanaf 26 februari in de krantenwinkel.

Voetbalkrant mag al enkele stukjes uit het interview publiceren:

Vorige zaterdag dook in het vak van de Armata Viola voor het eerst een Argentijnse vlag op met een fraaie tekening van jouw hoofd.
 

HERNAN LOSADA: "Dat was ook de eerste keer dat ik zo'n vlag zag. In Argentinië heb ik het nooit zo ver gebracht. (lacht) Very nice. Zoals ik al zei: leve de supporters! Dat soort steunbetuigingen geven me nog meer kracht en vertrouwen."

JUAN LOZANO: "Voor spelers als Losada, Bryan Ruiz (AA Gent), Mbark Boussoufa (Anderlecht) ga ik naar het stadion. Ze spelen mooi, technisch verzorgd voetbal, maar ook voetbal dat rendeert. Het zijn geen gratuite tierlantijntjes die ze op de mat leggen, ze leiden ergens toe."

De beelden die ons bereiken uit de Argentijnse competitie tonen meestal een kolkend stadion en op het veld veel passie en overgave.

LOSADA: "It's totally crazy. In Argentinië is voetbal niet zomaar een spel of een sport. Het is een passie, inderdaad. De supporters kijken de hele week uit naar de wedstrijd van hun team. En dat voel je ook als je het veld betreedt. De eerste keer was echt. ongelooflijk. Ik besefte meteen dat je echt wel een sterke persoonlijkheid moet hebben om in die wereld te overleven. De druk is enorm, zeker van de supporters. Maar ik had me voorgenomen dat ik profvoetballer zou worden en ik vertrouwde op mijn kwaliteiten. Ik wist dat ik zou slagen."

LOSADA: "Iedere Argentijnse voetballer droomt ervan om naar Europa te komen, niet alleen om financiële redenen. België is ook een rustig en een veilig land, een land in de Eerste Wereld. Ik hoef je niet te vertellen dat het leven in Zuid-Amerika een stuk harder en lastiger is dan hier. Je moet echt wel uitkijken als je 's avonds door bepaalde buurten rijdt of wandelt. Beter wegblijven zelfs."

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties