Duitser moet Liberia voetbalsuccessen brengen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Duitser moet Liberia voetbalsuccessen brengen
Foto: © SC

De Liberiaanse voetbalbond heeft na een half jaar zoeken de Duitser Antoine Hey aangesteld als de nieuwe bondscoach. Hij moet het land weer op de Afrikaanse voetbalkaart zetten.

Liberia koestert de stille droom om er straks bij te zijn op het WK 2010 dat voor het eerst op het Afrikaanse continent georganiseerd wordt. "Wij hopen dat Antoine Hey ons kan helpen om het wereldkampioenschap te bereiken. Hij heeft ons een uitgebreide lijst gepresenteerd met heel wat Liberiaanse voetballers die in het buitenland actief zijn. Hij wil er direct mee aan de slag gaan", zegt Edomia David-Terpeh, de Liberiaanse minister van Sport.

De 37-jarige Hey was als speler onder meer actief bij Schalke 04. Hij maakte vandaag zelf bekend dat hij de nieuwe bondscoach van Liberia zou worden. Hij zou de voorkeur hebben gekregen op de Italiaan Roberto Landi en Joe Nagbe, een Liberiaan.

Het is ook niet de allereerste keer dat Hey een avontuur aangaat in Afrika. Hij trainde eerder de Tunesische ploeg US Monastir en hij was ook al bondscoach van Zambia en het nietige Lesotho. Bij Zambia vertrok Hey al na zes maanden nadat hij het beloofde salaris maar niet kreeg uitbetaald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties