Clemente definitief geen bondscoach van Iran

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Clemente definitief geen bondscoach van Iran
Foto: © SC

Er is een einde gekomen aan de bondscoachsoap in Iran. Lange tijd lag de Spanjaard Javier Clemente in poleposition om de nieuwe nationale keuzeheer geworden, maar dat gaat nu definitief niet door.

Ali Kafashian, de Iraanse bondsvoorzitter, heeft aan het persagentschap ISNA bevestigd dat Javier Clemente zeker geen bondscoach meer wordt van Iran. Wel zal binnen de twee dagen een nieuwe keuzeheer aangesteld worden.

In Iran wordt sceptisch gereageerd op het nieuws. De publieke opinie hecht maar weinig belang aan de woorden van de bondsvoorzitter. Begin deze week viel Clemente ook al eens af om twee dagen later wel weer in beeld te zijn. De staatstelevisie hekelt de uitspraken van de Iraanse voetbalbond.

Volgens een enquête van diezelfde staatstelevisie blijft Afshin Qotbi, de coach van de plaatselijke club Persepolis, de meest geschikte kandidaat zou zijn. Het Iraanse volk is van mening dat deze Amerikaanse Iraniër beter zou presteren dan om het even welke 'tweederangsbuitenlander'. Naast Clemente werden ook de namen van Jurgen Kohler, Lothar Matthäus en Giuseppe Materazzi geciteerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties