Drie Nederlandse steden al kandidaat-speelstad

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Drie Nederlandse steden al kandidaat-speelstad
Foto: © SC

Drie Nederlandse steden hebben zich al officieus kandidaat gesteld om WK-speelstad te worden als het WK in 2018 effectief in de lage landen wordt afgewerkt. Het gaat om Alkmaar, Heerenveen en Enschede.

Alkmaar, Heerenveen en Enschede hebben de Nederlandse voetbalbond al laten weten dat ze er alles willen aan doen om de faciliteiten rond hun stadion te verbeteren zodat ze kunnen voldoen aan de FIFA-normen, gesteld dat het WK 2018 effectief in België en Nederland gespeeld zal worden. De infrastructuur rond de stadions zullen alleszins aangepast moeten worden en de capaciteit zal ook uitgebreid moeten worden.

Het DSB-stadion, Abe Lenstrastadion en het Arke Stadion hebben respectievelijk een capaciteit van 17.000, 26.000 en 13.250 toeschouwers. In het FIFA-reglement staat gestipuleerd dat een WK-stadion een minimumcapaciteit van 40.000 plaatsen moet hebben. Deze zomer al wordt het Arke Stadion, het stadion van FC Twente, uitgebreid naar 25.000 plaatsen.

De andere drie steden die al met het WK in het hoofd zitten, zijn Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De stadions in die steden zijn al zo goed als klaar om een WK te ontvangen. Daarnaast zijn er ook al nieuwe stadionplannen in Rotterdam en Amsterdam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties