Kluivert wil terugkeer naar Ajax

Danni Cassauwers
| 1 reacties
Kluivert wil terugkeer naar Ajax
Foto: © SC

Patrick Kluivert wil weer naar zijn ‘roots’, namelijk de Nederlandse eersteklasser Ajax. Kluivert is een jeugdproduct van de Amsterdammers en wil maar al te graag zijn huidige club, Lille, inruilen voor Ajax.

Het is niet zo vreemd dat Kluivert denkt aan een terugkeer. De Nederlandse aanvaller van Lille heeft mooie tijden beleefd bij Ajax. In 1995 beleefde hij er zijn gloriemoment door als achttienjarige het enige doelpunt te maken in de Champions League-finale tegen AC Milan. Waarna hij prompt naar datzelfde AC Milan verhuisde en vervolgens zes seizoenen bij Barcelona voetbalde, in die tijd meer Nederlands dan Spaans getint. Toen hij bij Barça werd afgedankt, ging het wat bergaf met de spits. Via Newcastle, Valencia en PSV verzeilde hij bij het Franse Lille. Zijn ster was tanende.

"
Ik hoop dat de mensen die het bij Ajax voor het zeggen hebben het ook fantastisch vinden als ik mijn loopbaan in Amsterdam beëindig”, zegt Kluivert nu in het Nederlandse blad Voetbal Elf .

Of Ajax ook zo 'eager' is om zijn verloren zoon terug te halen, is nog maar de vraag. Kluivert heeft namelijk chronische knieproblemen en is slechts een schim van de spits die hij ooit was. Dit seizoen scoorde hij voor Lille vier keer in acht competitieduels. (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties