Borriello, vreemde eend in topschutterslijsten (video)

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Borriello, vreemde eend in topschutterslijsten (video)
Foto: © SC

Klaas Jan Huntelaar in Nederland, Cristiano Ronaldo in Engeland en Luca Toni in Duitsland. Iedere Europese competitie heeft een bekende naam op kop in de topschutterslijst. In Italië pronkt echter ene Marco Borriello op de eerste plaats.

De 25-jarige Borriello verdedigt de kleuren van Genoa FC en vond tijdens het huidige seizoen al zestien keer de weg naar de netten. Daarmee laat hij kleppers als Trezeguet (15 goals), Zlatan Ibrahimovic en Adrian Mutu (beiden 14), Francesco Totti en Antonio Di Natale (beiden 12) achter zich.

AC Milan
 
De rode draad door de carrière van de Napolitaan is AC Milan. Veel kwam Borriello Bomb echter nog niet in actie voor de Rossoneri. Hij doorliep de jeugdreeksen van Milan, maar werd twee jaar uitgeleend aan Triestina en Treviso vooraleer hij in het seizoen 2002-2003 zijn kans kreeg in het eerste elftal.
 
Het aantal optredens in het rood-zwarte shirt bleef beperkt. Nieuwe uitleenbeurten aan Empoli, Reggina, Sampdoria en opnieuw Treviso waren het gevolg. Vorig seizoen keerde hij terug naar de modestad en maakte hij zijn eerste doelpunt in het rood-zwarte shirt. Een positieve test op corticosteroïden stopte zijn opgang en hield de aanvaller drie maanden aan de kant.

Squadra Azzurri
 
Tijdens de zomer bood Serie A-promovendus Genua FC zich aan als reddende engel. De club betaalde 2 miljoen euro voor het co-eigenschap over de speler. Geen van beide partijen zal zich de overeenkomst beklaagd hebben. Genua voetbalde zich naar een achtste plaats in de Serie A en Borriello speelde zich in de kijker voor de ogen van heel Italië.
 
Begin februari werd de aanvaller door Roberto Donadoni beloond met een eerste cap voor de Squadra Azzurri. In de interland tegen Zwitserland mocht hij een andere goalgetter, Luca Toni, twintig minuten voor tijd vervangen.

Hattricks
 
Opvallend: Borriello lukte tijdens het huidige seizoen twee hattricks. Opvallender is dat de aanvaller er twee keer in slaagde om dat te doen tegen Udinese. In eigen huis won Genua met 3-2 en in Udine wonnen ze een doelpuntenfestival met 3-5.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties