Analyse Marseille rukt op

Tomas Taecke
| 0 reacties
Marseille rukt op
Foto: © SC

Een week voor hun onderinge confrontatie hebben Lyon en Bordeaux hun wedstrijd beiden gewonnen. Opvallender is de opmars van Marseille, waaraan voorlopig geen einde lijkt te komen.

De ploeg van Eric Gerets heeft opnieuw een uitstekende zaak gedaan. Dankzij de nipte thuiszege tegen Auxerre (2-1) wipt l'OM over Le Mans naar de vierde plaats, en telt het nog maar drie punten minder dan Nancy. De Lotharingers kwamen niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel bij FC Lorient. 

Status quo bovenin het klassement, waar zowel Bordeaux als Lyon naar aanloop van hun ontmoeting beiden een zege boekten. De hattrick van Wendel volstond voor de Girondins om een slap PSG van de mat te vegen. Lyon ging bij Lille, dat voor de gelegenheid in een uitverkocht Stade de France speelde, met de drie punten aan de haal (0-1). Le Mans verloor thuis verrassend van Strasbourg en zakt zo dus weg naar de vijfde plaats. 

In de strijd om de UEFA-Cup tickets speelden de nummers zes tot en met tien allemaal gelijk. Voorlopig sluit OGN Nice op de zesde plaats de Europese rangen. 

Onderin de stand waren er dit weekend weinig of geen winnaars; enkel FC Metz boekte een zeldzame zege (2-1 tegen Caen), maar staat nog steeds op 16 lengtes van een veilige 17de plaats. Lens en Toulouse deelden de punten (1-1), net als Sochaux en Rennes (0-0).

Volgende week zondagavond is het dus uitkijken of Bordeaux de driepuntenkloof met Lyon kan dichten. Met Nice-Le Mans en Nancy-Monaco staan nog twee leuke duels geprogrammeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties