Evergem wint belangrijke wedstrijd tegen Berchem!

Danny Van Droogenbroeck
Evergem wint belangrijke wedstrijd tegen Berchem!
Foto: © SC

De wedstrijd tegen Berchem moest gewonnen worden om nog enige kans te behouden om de degradatie te ontlopen.

Op een doorregend en moeilijk bespeelbaar veld was het voor beide ploegen moeilijk om mooi technisch voetbal te brengen, mede door de belangrijkheid van de wedstrijd omwille van het behoud in vierde nationale.Het werd een spannende en boeiende wedstrijd met 3 mooie doelpunten waarvan 2 voor Evergem en 1 voor Berchem.Beide ploegen gingen er voluit tegenaan, met toch heel wat kansen langs beide zijden. In de eerste helft was Berchem het gevaarlijkst en hield thuisdoelman Soren van de Moortele met  3 prachtige saves zijn netten schoon. Er was ook nog een goeie tussenkomst nodig van linksachter Bart Van Droogenbroeck die met een correcte sliding, de doorgebroken Sander Ysewijn het scoren kon beletten. Stand bij de rust 0 - 0.
Evergem moest absoluut winnen en ging in de 2 de helft onmiddellijk in de aanval en begon stilaan gevaarlijker te worden met schoten van Sander Renson en Sam Van Moorhem, die juist naast doel buiten gingen.Bij een counter van Berchem kon Bart Van Droogenbroeck opnieuw een bal voor de diepgelopen Berchem spits ontzetten en de bal werd onmiddellijk diep gestuurd waarbij de fout uitgelopen Berchem doelman simpel werd gelobd door Sam Van Moorhem, die daarmee zijn ploeg op 1 - 0 bracht in de 54'.
Evergem ging op zijn elan verder en ging op zoek naar een tweede treffer en die kwam er in de 67' door een schot vanop 20 meter van Sander Renson die de bal in de verste hoek knalde. 2 - 0 en Evergem zat op rozen, maar Berchem was niet aangeslagen en probeerde onmiddellijk te reageren zodat Evergem wat terugzakte en de ingevallen Imad Amazou knalde van net buiten de zestien de bal mooi in de winkelhaak en Berchem zat terug in de match in de 74' . Het was nu opnieuw aan Evergem om te reageren en dat deden ze maar overhaasting in de zestien van de tegenstander onthield hen van de 3 - 1. Eerst knalde Wim Roels een bal over doel en wat later deed David Moreels net hetzelfde. In de slotfase ontstond er nog deining toen de grensrechter een aanval van Berchem afzwaaide wegens buitenspel ,maar de man had niet gezien dat Evergemspeler Bjorn de Coninck nog in zijn eigen zestien meter lag. Er waren nog meer scheidsrechterlijke beslissingen die de wenkbrauwen bij iedereen lieten fronsen, en dat voor beide ploegen. Evergem toonde na de nederlaag van vorige week bij Bornem , dat iedereen nog in het behoud geloofd en met Grimbergen en Wijgmaal hebben ze nog 2 ploegen die ook onderaan bengelen. Alles is nog mogelijk en het beloven nog spannende weken te worden.

Opstellingen:

Evergem: Van De Moortele, Pieters, Van Droogenbroeck, Renson, Moreels, Roels, Charifi(85' Van Veirdeghem)
                Van Moorhem( 60' De Wispelaere), Verdegem, Van De Walle, De Coninck.

Berchem: Wolfaert, Pinson, Meire, Walschaerts, Ysewijn, Bras, Simeons, Van der Heyden, Delalieux, Van 
                Oppens, Janssens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties