Anderlecht schrijft zich in voor Intertoto Cup

Nico Wieme
| 16 reacties
Anderlecht schrijft zich in voor Intertoto Cup
Foto: © SC

Anderlecht maakt zowel via de competitie als de beker nog kans op Europees voetbal. Toch wil de landskampioen het zekere voor het onzekere nemen. Daardoor schreven de Brusselaars zich in voor de Intertotocompetitie.

Na 25 speeldagen bekleedt Anderlecht de vierde plaats in de Jupiler League met 46 punten. Dat zijn er amper twee minder dan Cercle Brugge, dat momenteel nog op de laatste Europese plaats staat. Paars-wit plaatste zich ook voor de halve finales van de Beker van België. Zowel via de competitie als de beker maakt Anderlecht dus nog kans op een Europees ticket.
 
Toch wil het bestuur niets aan het toeval overlaten en schreef men zich in voor de Intertoto Cup. “We hebben ons voor alle Europese tornooien ingeschreven, dus ook voor de Intertoto Cup”, aldus manager Herman Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen. 
“Als we vierde eindigen in de Jupiler League kan dat tornooi belangrijk worden. We gaan natuurlijk voor de derde plaats, en misschien zit er nog meer in. In de huidige Intertoto Cup zouden we maar twee rondes moeten overleven om in de voorronde van de UEFA Cup te geraken.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties