Mathijssen: 'Fantastisch jaar voor Club'

Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen: 'Fantastisch jaar voor Club'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen stond de afgelopen weken in het oog van de storm. Na de tweede opeenvolgende nederlaag vorig week nam het bestuur zijn trainer deze week in bescherming. Toch vindt Mathijssen dat Club een uitstekend jaar kent.

Het blijft een kleurrijk figuur: Jacky Mathijssen. Als iedereen een slechte wedstrijd van Club Brugge ziet, slaagt de coach er toch nog in om er een goede match met elf doelkansen in te zien. Het bestuur van blauw-zwart riep de Limburger deze week dan ook min of meer een beetje tot de orde. Om hem tegen zichzelf te beschermen, probeerde men de trainer te doen inzien dat hij beter iets omzichtiger omgaat met zijn commentaar in de media. 

Maar Jacky zou Jacky niet zijn, mocht hij daar niet op zijn eigen manier op reageren. In Gazet van Antwerpen liet de Clubtrainer het volgende noteren: "Club Brugge is aan een ronduit fantastisch jaar bezig."

Club Brugge stond lange tijd aan de leiding in de Jupiler League, maar sinds de thuisnederlaag tegen Standard sloeg het schip op hol. Met lede ogen moest FCB toezien hoe de Rouches ervan doorgingen. Vanavond speelt blauw-zwart met het mes op de keel tegen Brussels, want Standard telt nu virtueel zeven punten meer. Bij verlies krijgen de Luikenaars een vrijgeleide naar de titel.
 
Hoewel heel wat mensen lacherig doen over de uitspraken van Mathijssen, heeft de trainer niet helemaal ongelijk. "Ik moet al het hele jaar sleutelen aan het team, daarom vind ik het onbegrijpelijk dat Club niet de waardering krijgt die het verdient. Club is aan een ronduit fantastisch jaar bezig. Ik denk dat we veel meer verdienen dan we nu krijgen. We willen ons tot nu toe al fantastische parcours nog negen weken vasthouden", eindigt hij zijn betoog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties