AZ speelt weer gelijk, NEC wint

De overige wedstrijden van vanmiddag waren FC Utrecht - AZ en NEC - Sparta.

Utrecht - AZ : 2-2Het was lang wachten op een doelpunt. AZ speelde wel een zeer goede eerste helft, maar kwam niet tot scoren toe. Zowel Kemy Agustien, Ari en El Hamdaoui kregen kansen, maar telkens stond doelman De Ruiter op de jusite plaats. Pas in de tweede helft ontplofte de wedstrijd. De Zeeuw trapte de bal van ver knap in doel. Utrecht vocht goed terug en kon tweemaal tegenscoren. Van der Gun knikte de bal na een hoekschop in doel en ook ex-Genkspeler Vandenbergh tikte de bal na een voorzet binnen. AZ leek af te stevenen op een nederlaag, maar in blessure tijd schoot El Hamdaoui de bal nog in doel.

NEC - Sparta Rotterdam : 4-2NEC had het lastig tegen een gemotiveerd Sparta. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong via doelpunten van Emnes. Toch vocht NEC telkens goed terug en kwam het na 80 minuten op gelijke hoogte. Bobson en Pothuizen waren de doelpuntenmakers. NEC zag dat het de overwinning kon grijpen en dat deed het ook. Weer Pothuizen en El-Akchaoui zorgden voor een 4-2 eindstand.