Duitsers schatten eigen EK-kansen laag in

Nico Wieme
| 0 reacties
Duitsers schatten eigen EK-kansen laag in
Foto: © SC

Nog 84 dagen en Duitsland begint aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland. Voor het Duitse voetbal moet 8 juni een feestdag worden. Generatiegenoten Günter Netzer en Franz Beckenbauer waarschuwen echter voor een flop-EK van de Duitsers

Alsof het Duitse sprookje in de sterren geschreven staat. Op 8 juni verslaan ze Polen in de openingswedstrijd van hun poule, daarna volgen overwinningen tegen Kroatië en Oostenrijk en de kwart- en halve finales zijn maar tussenstadia naar de finale. Op 29 juni richt Michael Ballack de beker naar het Weense firmament.
 
Negatieve sfeer
Jammer genoeg voor onze oosterburen wijst momenteel niets op een Duitse triomf tijdens het komende EK in de Alpenlanden. Integendeel zelfs: de Duitse nationale elf wordt geplaagd door vormcrisissen, geblesseerden en reservespelers. De voetbalexperten waarschuwen dan ook voor een nieuw flop-EK. Net zoals bij Euro 2000 en 2004 zien zij hun team er in de eerste ronde uitgaan. Deutschland, Deutschland, alles ist vorbei…

Voorzichtigheid 
Franz Beckenbauer doet in de Duitse krant Bild zijn beklag. “De ploeg beweegt nog steeds in een laag toerental. Langzaamaan wordt het tijd dat ze weer door de bocht gaat.” Günter Netzer waarschuwt in dezelfde krant: “De prestaties van het elftal en van de spelers zijn niet meer dezelfde als die van het voorbije jaar. Het zou een verkeerde conclusie zijn als men denkt dat alles vanzelf zal gaan. Voorzichtigheid is geboden.”
 
De voormalige Duitse voetbalhelden tonen hun bezorgdheid. En dat zo kort voor het EK. Bondscoach Joachim Löw antwoordt op de kritiek: “Ik weet dat er vlak voor zo’n toernooi drukte ontstaat. We zijn nu in de eindfase. De spelers weten wat we verwachten.” Waarmee hij bedoelt: wie nu geen gas geeft, vliegt eruit.
 
Sprookje voorbij
Niet alleen Netzer en Beckenbauer hebben geen goed gevoel bij de Mannschaft, ook ex-bondscoach
Berti Vogts (foto) en voormalig enfant terrible Stefan Effenberg hebben hun bedenkingen. Vogts, die Duitsland in 1996 naar EK-winst loodste, ziet het WK van 2006 als grootste gevaar. “Er zijn nog altijd spelers die denken dat het sprookje van 2006 zich vanzelf zal herhalen. Het wordt tijd dat ze hun sprookjeswereld verlaten. Ik vrees dat er nog enkelen verwonderd gaan staan kijken.”
 
Effenberg vindt dat de Duitse nationale ploeg te hoog ingeschat wordt. “Men mag er niet altijd op hopen dat Duitsland een toernooiploeg is. Het was al een teken aan de wand dat ons land in de kwalificatiepoule voor het EK slechts tweede werd.” Van enige typische Duitse zelfzekerheid is momenteel niets te merken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties