Mechelen en Genk delen de punten

Steurbaut Kersten
| 23 reacties

KV Mechelen en Racing Genk stonden na 25 speeldagen zij aan zij in de competitie. Beide ploegen hebben in een onderling treffen de logica gerespecteerd en de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel.

Het duel tussen de middenmoters begon aangenaam en werd al snel met twee doelpunten gekleurd. Ivan Bosnjak bracht de bezoekers al snel op voorsprong met een listige kopbal over Olivier Renard. Kenny Van Hoevelen bracht Malinwa zes minuten later via een even listige vrije trap al terug op gelijke hoogte.

Aloys Nong bracht Mechelen twintg minuten voor tijd op voorsprong en met een man-meer-situatie, Tiago had een minuut eerder rood gekregen voor een fout op Van Hoevelen, leken de manschappen van Peter Maes op weg naar de overwinning. De thuisploeg moest na een tweede gele kaart voor Jeroen Mellemans echter ook met een man minder verder en Genk profiteerde optimaal. Barak Itzhaki bracht met een prachtige omhaal de bezoekers terug op gelijke hoogt: 2-2.