Kfac.Waarschoot knokte tot het einde voor de zege.

Hendrik De Vriesere

In het Meetjeslandse derby ging het om de punten.Sp.Ursel met hun nieuwe trainer Van Der Putten. Vorig jaar nog actief bij Waarschoot nu bij de tegenstand.Zette druk op de partij om snel op winst te komen.Dat leuke gedeeltelijk.

De druk was al snel op de ketel want in de vierde minuut kwamen de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Op een pas van Crispyn besloot Van Hee op de dwarsligger. De grote kansen bleven uit. Op het kwartier een misverstand van Pauwels voor de bezoekers die bijna zijn eigen doelman verschalkte.

De thuisploeg zag dat Sp.Ursel zich terug trok en kwam zich mengen in de strijd. In de 27' Monday Omo die een breedte pas gaf naar De Wispelaere maar die besloot in het zijnet.

Op het einde van de eerste helft een strake kruispas van Crispyn naar Lammens die de bal direct op de slof nam. Met een banaanschot verschalkte hij doelman Lebegge kansloos 0-1 werd op het bord aangetikt.

In de slotfase kon Sp.Ursel nog de score verdubbelen. Op een fout in de zestien op Nbala van De Buysser liet  de scheidsrechter de bal op de stip leggen. Van Hee achter het leder en die gaf Lebegge het nakijken 0-2.

Het was de thuisploeg die in de tweede helft de lakens uitdeelde. Met in de 48' een strak schot op doel van Monday maar De Vlieger was attent bij de zaak. In de rebound schoot Larbie over het doelkader.

In de 55' een voorzet die in de voeten van Notte belandde die uithaalde. Maar in de rebound was een goed gevolgde Sucaet die de aansluitingstreffer kon aan brengen 1-2. Amper vier minuten later een vrijetrap van Notte net buiten de zestien en een mooie parade van De Vlieger.
De aanvalstrift van de thuisploeg bleef aanhouden een kopbal van De Buysser die op de lat te pletter spatte. In de 72' kregen ze loon naar werk een foutje van Derycke dit werd afgestraft. Notte die de vrijstaande De Wispelaere kon bedienen. En die had geen genade met Lebegge 2-2 de gelijkmaker stond op het scorebord.

De bezoekers lagen in het laatste kwartier zwaar onder vuur. In de 79' een afstandschot van de ingevallen Van Landeghem, maar de bezoekende doelman was terplekke. In de slotfase knokte de thuisploeg voor de winst. Daar werden ze voor beloond want Sp.Ursel had nauwelijks voor het doel van Lebegge gevaar kunnen brengen.

Het gebeurde in de 88' een voorzet van De Wispelaere waar de verdediging van Sp.Ursel zich op verkeek en de ingevallen Cools er bij de kippen bij was en maakte de winninggoal 3-2. De uitlating was groot en dus een verdiende zege voor Waarschoot die de tegenstander in de tweede helft KO sloeg.

Doelpunten : 42' Lammens 0-1, 44' Van Hee(strafschop) 0-2, 55' Sucaet 1-2, 72' De Wispelaere 2-2, 88' Cools 3-2.

Waarschoot : Lebegge, Vervynck, De Buysser, Danneels (83' Coucke), Sabbe, Larbie (55' Van Landeghem), De Groote, Omo, De Wispelaere, Notte, Sucaet (77' Cools).

Sparta Ursel : De Vlieger, Tony Derycke, Pauwels, Debuck, Bert Derycke, Piers, Verschichel, Lammens, Nbala, Van Hee (84' Maenhout), Crispyn.

Gele kaarten: 10' Sabbe, 17' Vervynck, 25' De Groote, 45' De Wispelaere, 86' Van Landeghem, Cools.