Analyse Tweestrijd tot het einde?

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Tweestrijd tot het einde?
Foto: © SC

De beide protagonisten in de Italiaanse titelstrijd maakten een goede beurt dit weekend. AS Roma heeft vanaf nu een lichter programma dan Inter, maar de Europese verplichtingen zijn dan weer een nadeel.

Het was afwachten welke impact de uitschakeling in de Champions League en de daaropvolgende soap rond Mancini (foto) zou hebben op de spelers van Inter. Ook de eensgezindheid werd in vraag gesteld, waardoor de wedstrijd tegen Palermo gevaarlijk kon worden. De Nerazzurri namen echter onmiddellijk de wedstrijd in handen, kwamen vroeg op voorsprong en bleven eigenlijk de hele tijd de touwtjes in handen houden. Het was een tijdje geleden dat Inter nog zo "verdiend" won. Enig minpuntje van de namiddag was de vervanging van Ibrahimovic, die Mancini geen blik schonk en zijn coach nog wat toeriep. Figo, die andere opstandeling, mocht invallen na de rust en gaf een gedreven indruk. Ook Vieira speelde nog eens een sterke wedstrijd, die hij met het openingsdoelpunt bekroonde. Toch kan het minste voorval de gemoederen ophitsen bij Inter en dat is alles behalve een gezonde situatie in de spannende eindfase van de competitie.

Roma verdiende de overwinning tegen Milan niet. Milan speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar kon de 0-1 voorsprong niet uitbreiden en finaal ook niet behouden. Invallers Vucinic en Giuly gaven hun ploeg de zege, wat nogmaals de sterke bank van de Giallorossi onderstreept. Die bank zal Spalletti (foto) nog veelvuldig nodig hebben, want in tegenstelling tot bij Inter, is het Europese avontuur van Roma nog niet afgelopen. Voordeel is wel dat vanaf nu de rit naar de laatste speeldag bergaf gaat: eerst volgt de derby, maar daarna hebben de Giallorossi de op papier zwaarste tegenstand wel gehad. Al kan men zich afvragen of het wel een geschenk is te moeten aantreden tegen ploegen die in een bitse degradatiestrijd verwikkeld zijn.

Juventus sloeg opnieuw in het slot van de wedstrijd toe en doet zo een uitstekende zaak: Milan werd drie punten achteruit geslagen. Tiago kreeg opnieuw een kans en deed het voor het eerst behoorlijk. De al bijna uitgespuwde Portugees kan nog een belangrijk wapen worden, nu Zanetti een tijdje out is. Iaquinta, met zijn laat doelpunt de absolute matchwinnaar, is ondertussen al een meer dan geslaagde transfer voor de Bianconeri.

Fiorentina blijft het goed doen: ondanks de slopende wedstrijd en penaltyreeks in Everton werd, zij het niet gemakkelijk, gewonnen van Genoa, waar onze landgenoot Vanden Borre opnieuw een deel van de wedstrijd mocht meespelen. Mutu stond meteen aan de aftrap en scoorde ook direct, waardoor hij de ambities van de Viola nog maar eens benadrukte: de plaats in de topvier willen ze in Firenze niet meer uit handen geven.

Onderin komt alles dichter bij elkaar na verrassend ruime zeges van Cagliari en Reggina. Torino en Siena, gedeeld dertiende, moeten weer angstig achterom kijken. Met 31 punten hebben ze maar 6 punten meer dan het trio op de voorlaatste plaats: Parma, Reggina en Empoli. Catania en Livorno blijven dat drietal slechts een puntje voor.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties