Sanchez onder vuur in Mexico

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sanchez onder vuur in Mexico
Foto: © SC

Hugo Sanchez, de bondscoach van Mexico, heeft af te rekenen met heel wat kritiek in eigen land. De reden is de niet-kwalificatie van het land voor de Olympische Spelen van Peking deze zomer.

Mexico won zijn laatste wedstrijd wel met 5-1 van Haïti maar moet de kwalificatie voor de halve finale van het Olympisch kwalificatietoernooi laten aan Canada dat doorstoot door een beter doelsaldo. De grootste sportkrant van het land, Record, laat in zijn kritiek niet aan duidelijkheid te wensen over. "Hugo, wees waardig en stap op. Dit is al erg genoeg", klinkt het. 

Reforma, een andere sportkrant, schrijft dat de niet-kwalificatie een nieuwe teleurstelling is onder Hugo Sanchez. Een andere krant raadde hem ook aan om zo snel mogelijk te vertrekken. "Bij zijn aanstelling beloofde hij ons de Gold Cup, een Olympische medaille en de kwalificatie voor het WK 2010." Twee zaken kon Sanchez voorlopig al niet waarmaken. Na het Olympisch debacle nu, ging vorig jaar de Gold Cup naar de Verenigde Staten.

Hugo Sanchez was zelf ook ontgoocheld in de prestatie van de beloften maar toch wil hij zijn contract uitdienen dat loopt tot het WK 2010. Uit de Concacaf-zone strijden nu nog vier landen om een Olympisch ticket: Guatemala, Canada, Honduras en de Verenigde Staten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties