Supportersfederatie wil open dialoog rond hervorming

Nico Wieme
| 21 reacties
Supportersfederatie wil open dialoog rond hervorming
Foto: © SC

Het voorstel om de Jupiler League te hervormen, beroert niet enkel de Profliga, de Nationale Liga, de spelers en tv-zenders. Ook de Supportersfederatie Profclubs is betrokken partij en dat zien velen over het hoofd.

Via een persmededeling laat de Supportersfederatie Profclubs weten kennis te hebben genomen van de hervorming van de eerste voetbalklasse. Die hervorming heeft immers belangrijke consequenties voor de verenigingen die de wekelijkse supporterskaravaan in veilige wegen proberen te leiden.
 
Busvervoer
Dirk Vos
, voorzitter van bovenvermelde federatie verwoordt het als volgt: "Supportersverenigingen sluiten vervoerscontracten af met busmaatschappijen, waarin het aantal verplaatsingen per seizoen wordt opgenomen. De prijs van het contract wordt mede bepaald door het aantal verplaatsingen dat een supportersvereniging zal maken."
 
Aangezien de extra verplaatsingen, die het play-offsysteem meer dan waarschijnlijk met zich zal meebrengen, bij aanvang van het seizoen niet standaard in de contracten met de busmaatschappijen opgenomen kunnen worden, zal dat voor extra kosten zorgen.  

Andere gevolgen
Vos waarschuwt ook voor andere factoren die gemakkelijk over het hoofd gezien worden. "Ook de veiligheidsaspecten van deze wedstrijden, hun organisatorische en financiële consequenties dienen wij zo spoedig mogelijk te kunnen evalueren, zodat het komende seizoen ook vanuit supporterszijde op een adequate manier voorbereid kan worden."

Open communicatie 
De Supportersfederatie Profclubs vraagt dan ook dat er zo spoedig mogelijk duidelijke communicatie en dialoog - niet het sterkste punt van de Belgische voetbalbond (KBVB) - komt tussen de KBVB, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de supporterswereld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties