Gerets op de vuist met speler

Nico Wieme
| 3 reacties
Gerets op de vuist met speler
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympique Marseille werd woensdag door de amateurs van Carquefou uit de Franse beker gekegeld. Meteen een flinke afknapper voor het team van Eric Gerets. Onze landgenoot zou ook slaags geraakt zijn met een van zijn spelers.

Toen Eric Gerets op 25 september 2007 een contract bij Olympique Marseille tekende, bengelde de Zuid-Franse club helemaal onderaan in de Ligue 1. Bijna een halfjaar later prijkt de voormalige Champions Leaguewinnaar op de vierde plaats. Gerets werd door bestuur, spelers en fans op handen gedragen.
 
De eerste ontgoocheling volgde vorige week. Na een uitstekende prestatie en 3-1-overwinning in de heenwedstrijd van de achtste finales van de UEFA Cup tegen Zenit Sint-Petersburg, verloren Gerets en co. met 2-0 in Rusland. Tot overmaat van ramp verloor zijn ploeg vorig weekend ook nog eens met 1-0 in de beker tegen de amateurs uit Carquefou.
 
De Franse sportkrant L’Equipe weet dat Gerets en speler Karim Ziani met elkaar in aanvaring zijn geraakt tijdens de rust. Na de slechte eerste helft van zijn team verweet ‘de Leeuw’ Ziani “dat hij de spelers niet respecteerde”. De Algerijn diende hem van antwoord, waarop de Rekemnaar ontplofte. Hij duwde Ziani weg en greep hem vast. Spelers moesten de twee kemphanen scheiden.
 
Ziani had eerder ook al de videobespreking gemist en Gerets hield hem tijdens de rust in de kleedkamer. De toekomst van de Algerijnse middenvelder bij Marseille is onzeker. Ziani ontbrak donderdag op training. Hij weigert zich voor de hele groep te verontschuldigen, wat Gerets nochtans eist.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties