Analyse Juventus heropent de titelstrijd

Maarten Vandenabeele
| 8 reacties
Juventus heropent de titelstrijd
Foto: © SC

Inter slikte in het paasweekend de eerste thuisnederlaag van het seizoen, uitgerekend tegen aartsvijand Juventus. Roma won moeizaam en zit de Nerazzurri nu op de hielen.

Inter verloor slechts met 1-2, maar de manier waarop Juventus, vooral in de tweede helft, oppermachtig was, moet alle interisti toch zenuwachtig maken. De kampioen wordt weliswaar al een heel seizoen geplaagd door zware blessures, maar daar is helaas nu niets meer aan te doen: tot en met de laatste speeldag zal Inter het moeten doen met de beschikbare spelers. Vieira en Cambiasso haakten zaterdag kort voor de wedstrijd af, maar beiden zullen wellicht fit zijn voor de volgende opdracht. Van zij die dan de voortrekkersrol moesten opnemen, krijgt enkel Zanetti een voldoende. Ibrahimovic raakte tegen Chiellini net als in de heenronde geen bal, Stankovic (foto) loopt al enkele maanden naar zichzelf te zoeken en Materazzi werd enkele keren geringeloord door Del Piero (foto). Dat Burdisso mag blijven klungelen, is wel een duidelijk teken dat Mancini niet dik in de verdedigers zit. De coach reageerde weer bijzonder venijnig na afloop van de wedstrijd, wat er duidelijk op wijst dat de sfeer gespannen is bij de Nerazzurri. Desalniettemin heeft Inter nog steeds een voorsprong van vier punten en zo blijft de kampioen de voornaamste kandidaat voor de scudetto.

Ranieri voelde zich de koning te rijk na de geweldige prestatie van zijn team. Juventus behoudt een riante voorsprong van 9 punten op AC Milan: de voorronde van de Champions League komt steeds dichterbij. Camoranesi centraal plaatsen was een gouden zet van de coach: met zijn versnellingen en  dribbles was de Italo-Argentijn een constante dreiging. Del Piero (foto) evenaarde zaterdag het clubrecord van de betreurde Gaetano Scirea: Alex kan tegen Parma de recordhouder worden van het aantal wedstrijden in Juve-shirt. Het gaf hem een extra stimulans om te excelleren als in zijn beste periode. Juventus won zowel tegen Roma als tegen Inter, maar tegen de kleintjes hebben de Bianconeri het vaak moeilijker en behalve Milan komt Juve in het seizoenseinde geen toppers meer tegen.

AS Roma had de derbynederlaag nog niet helemaal verteerd. De overwinning tegen het bescheiden Empoli kwam erg moeizaam tot stand. Perrotta kreeg bovendien een heel lichte rode kaart, maar de Giallorossi overleefden desondanks zonder puntenverlies. De Romeinen komen van 11 punten achterstand nu terug tot op 4 eenheden: het geloof in een goede afloop is nu zeker bij iedereen aanwezig.

AC Milan speelde weer niet erg overtuigend, maar won wel verdiend van Torino en blijft zo in de running voor de topvier. Nu krijgen de Rossoneri een aantal thuiswedstrijden en ook die moeten gewonnen worden, wil de winnaar van de jongste Champions League opschuiven in de stand. Voorlopig pakt Milan in San Siro punten aan een gemiddelde van een degradatiekandidaat en zo zal het uiteraard niet lukken om Fiorentina (of Juventus) in te halen.

Fiorentina won zonder veel overschot van Lazio: het beste lijkt er bij de Viola wat vanaf. Bovendien zit de ploeg uit Firenze ook nog in de UEFA Cup, wat het programma gevoelig zwaarder maakt in vergelijking met concurrenten Juventus en Milan. Vieri kreeg nog eens zijn kans van Prandelli, maar het was de op de bank gestarte Pazzini die de meubelen moest redden.

Sampdoria en Udinese staan net onder Milan, op respectievelijk 3 en 2 punten. Beide ploegen komen zeker nog in aanmerking voor Europees voetbal en in die zin deed Samp een slechte zaak door tegen Cagliari niet verder te komen dan een gelijkspel. Van het trio Milan - Udinese - Sampdoria blijft een ploeg achter zonder Europees voetbal.

Onderin blijft Cagliari punten sprokkelen. De Rossoblu, die al drie strafpunten met zich meesleuren, hebben slechts 1 punt minder dan Empoli en Reggina staat slechts 2 punten voor. Torino, Parma, Catania en Livorno staan ook niet ver. Als we ervan uitgaan dat Siena, dat een rechtstreeks duel met Parma won, met 35 punten niet meer in de problemen komt, dan worden de drie degradatieplaatsen over 7 ploegen verdeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties