Frankrijk B verslaat Mali

Mathias Dumarey

Gisterenavond heeft Frankrijk B Mali verslagen met 3-2. Vandaag speelt de A-selectie in het Stade de France een vriendschappelijke kraker tegen Engeland.

De wedstrijd tussen Frankrijk B en Mali werd afgewerkt in het Stade Sébastien Charlety, een stadion waar normaal rugby wordt gespeeld ten zuiden van Parijs. Daar zag bondscoach Raymond Domenech hoe Samir Nasri al vroeg de score opende voor de Fransen. De nieuwe Zinedine Zidane kreeg de bal van Florent Sinama-Pongolle en schoot de bal knap binnen. Na een kwartier voetballen raakte Nasri met een vrije trap nog de staander terwijl aan de overkant Steve Mandanda een gemaakt doelpunt van Dramane Traoré nog kon verhinderen.

Halverwege de eerste helft mocht Jérôme Rothen vanop de stip de score verdubbelen nadat Sinama-Pongolle in het strafschopgebied was neergegaan. Nog voor de rust scoorde Sinama-Pongolle zelf het derde doelpunt.

Na de rust kwamen de Afrikanen veel beter in de wedstrijd en konden ze voor wat weerwerk zorgen. Mahamadou Diarra redde alvast de eer op het uur met een rake kopbal en een kwartier voor affluiten zorgde Modibo Maiga nog voor een tweede Malinese treffer zodat Frankrijk B-Mali op 3-2 eindigde.