Milan en Fiorentina verliezen

Maarten Vandenabeele
| 6 reacties

AC Milan en Fiorentina gingen beide de boot in op de eenendertigste speeldag van de Serie A. Empoli en Reggina deden onderin de slechtste zaak.

Fiorentina was een maatje te klein voor Udinese, dat tot op drie punten nadert van de Viola. De thuisploeg nam na 13 minuten de leiding: Quagliarella dook de zestien binnen en werd daar gestuit door Ujfalusi. De bal kwam bij Inler terecht die de bal in doel ramde: 1-0 (foto). De bezoekers konden voor de pauze enkel reageren met afstandsschoten: Montolivo knalde de beste poging op de kruising.
Na de pauze gooide Prandelli Vieri in de strijd en de veteraan bedankte voor het vertrouwen: in de 62e minuut kopte Pazzini een voorzet door tot bij Vieri, die op zijn beurt het leer in doel kopte, 1-1. 10 minuten later klom Udinese definitief op voorsprong: Di Natale ging aan de haal en vloerde Frey in de korte hoek, 2-1. Enkele minuten later kopte Quagliarella op Frey, maar in de rebound scoorde hij wel en nam zo alle twijfels omtrent de zege weg: 3-1.

AC Milan speelde een bedroevend zwakke eerste helft tegen Atalanta, dat verdiend met 0-2 ging rusten. Floccari en Langella scoorden, maar ook Ferreira Pinto kreeg nog een enorme mogelijkheid.
In de tweede helft begon de thuisploeg met een sterk offensief, wat resulteerde in een vroeg doelpunt van Seedorf, maar de Nederlander stond buitenspel en het feest ging niet door. Na nog een goede kans voor Ambrosini ging de storm weer liggen en Atalanta kreeg weer kansen op de tegenaanval. Doni liet, helemaal vrij voor doel, de 0-3 liggen. Een kwartier voor tijd ging Ambrosini in duel met doelman Coppola en scoorde, maar de treffer werd opnieuw afgekeurd voor een duwfout. In de 85e minuut kwam de aansluitingstreffer er dan toch: Maldini kopte binnen, 1-2. Nesta kreeg vervolgens nog rood voor protest en een minuut voor tijd kreeg Milan een strafschop na een duidelijke fout op Ambrosini. Specialist Pirlo ging achter de bal staan, maar Coppola zweefde de elfmeter uit zijn doel en bezorgde zijn team zo een stuntzege (foto).

Empoli stond al na 16 minuten met 0-2 in het krijt tegen Sampdoria. Sammarco scoorde na 7 minuten en even later nam Marzoratti zijn eigen doelman te grazen. Empoli kon na die dubbele opdoffer niet meer reageren.

Catania verloor in eigen huis van Torino. Spinesi bracht de thuisploeg al na 3 minuten 1-0 voor, maar een minuut later stond de stand alweer in evenwicht na een doelpunt van Diana. In de tweede helft bezorgde Di Michele de Granata een belangrijke zege in de degradatiestrijd: 1-2.

Genoa was te sterk voor Reggina: Borriello en Rossi zetten in de tweede helft het overwicht om in doelpunten. Vanden Borre bleef opnieuw 90 minuten op de bank.

Livorno - Siena bleef 0-0.