Voetbalkanjers : Pieter Jan Hendrickx

Luc Goderis
| 0 reacties
Voetbalkanjers : Pieter Jan Hendrickx
Foto: © SC

Voetbalkrant.com richt de komende weken haar spotlights op onze jeugd, want zij zijn immers de toekomst van voetballend België.  Onlangs zwermden onze reporters uit over het Vlaamse land en troffen er elf jonge voetbalkanjers aan.  Halfweg Februari ontmoetten Kathy Van den Broeck en Rita De Meyer in Westerlo de 15-jarige middenvelder Pieter Jan Hendrickx. 


Pieter Jan, Stel jezelf een kort voor…
Ik ben Pieter Jan Hendrickx, woon in Herentals en ik voetbal al vier jaar bij Westerlo. Ik speel er op de nummer 6-positie op het middenveld. Daarvoor speelde ik eerst twee jaar bij Herentals en daarna vier jaar bij Lierse. Mijn twee jaar jongere broer speelt ook bij Westerlo en mijn zus Annelies zwemt.
 
Van Herentals, via Lierse, naar Westerlo… Hoe is dat gegaan ?Ik vind voetballen heel leuk en ben gewoon begonnen bij Herentals omdat het mijn hobby was. Later ben ik bij Lierse terechtgekomen en na vier jaar ben ik er spontaan vertrokken. Ik ben toen naar hier gekomen omdat Westerlo een goede en leuke club is met veel sfeer, en ook omdat het dicht bij huis is.
 
Vallen jouw sport en school goed te combineren ?
Ja hoor. Ik volg ASO wetenschappen aan de topsportschool in Gen. Er wordt daar heel goed in mijn behoeften voorzien.
 
Bereid je je op een speciale manier voor op wedstrijden ?Niet echt. Ik sta rond acht uur op en kijk een beetje televisie. Ik eet, geen speciaal dieet trouwens, en vertrek naar Westerlo, waar ik mij opwarm.
 
Hoe is de jeugdwerking bij Westerlo ?
De jeugdwerking hier is heel goed en zeer professioneel. Binnen onze groep is de sfeer eveneens uitstekend. Zowel op als naast het veld zijn we één grote groep. We zijn er voor elkaar.
 
Analyseer jezelf even… Wat zijn je sterke en zwakke punten als voetballer ?
Mijn sterke punten zijn vooral mijn balrecuperatie, mijn snelheid van uitvoering, duelkracht, lange ballen en doorsteekpasses geven en ik loop ik heel veel. Aan de andere kant wordt nog veel gewerkt aan mijn kopspel en mijn techniek, want dat zijn toch wel mijn zwakste punten.
 
Heb je al lessen getrokken uit het voetbal ?Ja hoor. Het is en blijft uiteindelijk toch maar een sport, een hobby. Sommige mensen gaan daar echt in op en je ziet er na een verloren wedstrijd soms ook zitten wenen. Eigenlijk moet je dat toch allemaal kunnen relativeren.
 
En dé grote droom ?Net zoals mijn grote voorbeeld Cristiano Ronaldo bij Manchester Utd geraken…
 
Zijn er dingen naast het voetbal die je kunnen boeien ?
Ik beoefen graag skiën, snowboarden, lopen en tennis. Dat lopen is dan vooral om fit te blijven.
 
Wat maakt iemand tot een goede trainer en wie is zo iemand ?Een goede trainer moet vertrouwen hebben, ook tijdens een mindere periode, en de spelers niet direct afblaffen. José Mourinho vind ik een goede trainer. Hij is tactisch sterk en heeft een pokerface zodat de tegenstander niet kan inschatten wat er gaat gebeuren.
 
Schijn ook je licht even op onze Rode Duivels…Daar te kunnen meespelen is natuurlijk een droom ! De huidige generatie is jong en heeft nog groeimarge. De kans bestaat volgens mij dat er iets moois uit groeit. Ik vind het wel spijtig dat België niet zo vlot scoort. Het feit dat René Vandereycken zijn contract onlangs verlengde vind ik wel OK. Mijn mening is dat je niet altijd maar mag gaan veranderen. Het is dus goed dat Vandereycken nog een kans krijgt. Ik hoop ook dat België, samen met Nederland, het WK 2018 kan binnenhalen.
 
Tot slot, heb je een favoriete ploeg in de Jupiler League, wie wordt volgens jou straks kampioen, en wie eindigt laatste ?
Al van kleinsaf aan is mijn favoriete team Anderlecht. Ik hoop dan ook dat rivaal Club Brugge de titel niet haalt. FC Brussels zal volgens mij laatste eindigen. In alle geval hoop ik dat het een Waalse ploeg wordt. Volgend seizoen is dat voor ons ook een verre verplaatsing minder.

Volgende week : Jannik Cools (PSV)

Reeds verschenen :
Gert Desiron (Lierse)
Mateusz Kuzmicki (Club Brugge)
Mats Rits (Germinal Beerschot)
Thomas Debaene (Cercle Brugge)
Alpaslan Ozturk (Germinal Beerschot)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties