Analyse Nog 3 weken te gaan in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Nog 3 weken te gaan in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Zowel leider Petegem als eerste achtervolger Terjoden lieten punten liggen maar veel maakt dat niet echt uit.

Sparta Petegem – 65pt had heel wat moeite met de organisatie bij gastheer SKDJ Lovendegem – 27pt zodat de brilscore bleef staan. Nog geen kampioenenviering dus, daarvoor moeten we de volgende speeldag(en) afwachten. Trainer Willems wou zijn Terjoden-Welle – 58pt stilaan klaarstomen voor de eindronde maar dat was buiten de waard, in casu Davy Baudewijn, gerekend. Het sluitstuk van Eendracht Aalter – 31pt bleek gewoonweg onklopbaar en zette meteen zijn ploeg op weg naar een verlengd verblijf in 1ste provinciale.
 
SK Berlare – 51pt plaatste al snel Sint-Gillis-Waas –45pt op achtervolgen maar moest toch tot het einde knokken om de zege vast te leggen. De groei naar de eindronde is ook hier in volle gang.
 
FC Eeklo – 48pt liet zich nog eens van een sterke collectieve kant zien en tegen dat geweld was er voor Jong Lede – 39pt geen kruid gewassen.
 
Kwik Eine – 45pt kreeg een geestdriftig JV Kruibeke – 34pt over de vloer en kon slechts op het einde een eerreddend doelpunt aantekenen. Voor de bezoekers meteen een quasi zekerheid om ook volgend seizoen in de hoogste provinciale reeks aan te treden.
 
Operatie redding viel voor FC Vrasene – 30pt samen met het wederoptreden van Lenny Janssens. Na 22 weken blessureleed opende hij de score tegen rode lantaarn SK Lebeke-Aalst - 20pt. Toch was het vrij lang wachten vooraleer de bevrijdende treffer op het bord kwam.
 
In een rechtstreeks degradatieduel tegen FC Waarschoot – 26pt kende SK Lebbeke - 29pt een droomstart. De bezoekers kwamen de vroege opdoffer nooit echt te boven en blijven in acuut degradatiegevaar zitten.
Ook Sparta Ursel – 26pt en Rapide Lebbeke - 24pt stonden voor een “zespuntenmatch”. De thuisploeg morste met de kansen en Rapide bouwde een dubbele voorsprong uit. Niet voor het eerst dit seizoen werd de riante score uit handen gegeven zodat de klok voor de Lebbekenaars de “5 voor 12” al overschreden heeft.
 
Periodekampioenschap:
Aangezien zowel Petegem als Terjoden-Welle van hun pluimen lieten, maakte SK Berlare hiervan dankbaar gebruik om de koppositie over te nemen. Meer en meer komt de doelstelling van de puitenkloppers, de eindronde halen, binnen handbereik.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties