Nieuws uit Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuws uit Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

De competitie in eerste provinciale nadert het einde. Aan de kop van de klassering was er alvast een machtswissel. Duffel heeft nu de beste kaarten. Voetbalkrant zet het nieuws van afgelopen week op een rijtje.

KFCO Wilrijk:
-Met nog drie speeldagen te gaan is KFCO Wilrijk de leiding kwijt in eerste provinciale. Thuis tegen Wijnegem werd er 1-1-gelijkgespeeld terwijl dichtste achtervolger Duffel de volle buit pakte op het veld van Zwarte Leeuw.

Bron: www.kfcowilrijk.be

SK Wilrijk:
-Voor SK Wilrijk is het doek gevallen. Het speelt volgend seizoen terug in tweede provinciale. Dat zat er al een tijdje aan te komen, maar na 0-4-thuisverliest tegen Edegem is degradatie een feit.

-Mamusha en Van Haute vertrekken naar Zwijndrecht dat kampioen werd in vierde A.

-Orueta werd tegen Edegem een kwartier voor tijd uitgesloten. Hij kreeg twee maal geel.

KFC Duffel:
-Duffel is dankzij het gelijkspel van KFCO Wilrijk en de eigen zege in Zwarte Leeuw de nieuwe leider. Dankzij een late treffer van Stojanovic telt Duffel nu een punt meer dan de dichtste concurrent. Er zijn nog drie speeldagen.

-Volgend seizoen kan de club niet meer rekenen op Jaspers en Slachmuylders. De eerste gaat naar Heist terwijl Slachmuylders naar Hooikt trekt.

-Yentl Herman wordt overgeheveld naar de A-kern.

Bron: www.kfcduffel.be

Kontich:
-Kontich blijft ook na afgelopen weekend vierde. Het pakte op bezoek bij De Kempen een puntje dankzij een late goal van Pereira.

-De vriendschappelijke oefenwedstrijd op dinsdag 1 april tegen Rupel Boom ging niet door.

Bron: www.kkfc.be

Verbroedering Arendonk:
-Arendonk zag in extremis de drie punten door de neus geboord worden te Wuustwezel. In de laatste vijf minuten kreeg het nog twee doelpunten om de oren en zo werd het uiteindelijk 2-2.

Bron: http://kfcvba.sporties.info

VC Wijnegem:-Wijnegem kaapte een puntje weg bij KFCO Wilrijk en zorgde er zo voor dat Duffel de nieuwe leider is. Daan De Langhe scoorde in het slotkwartier met een gekruist schot de gelijkmaker. Het was voor de ex-Ekeren-speler al zijn zeventiende treffer.

Bron: www.vcwijnegem.be

Oud Turnhout:
-Oud-Turnhout mag zich zo goed als zeker opmaken voor degradatie. Het verloor met zware 7-0-cijfers van Branddonk en is met nog drie speeldagen te gaan zeven punten verwijderde van een veilige plaats.

-Het Paastornooi voor duiveltjes en preminiemen dat door de slechte weersomstandigheden niet kon doorgaan zal nu plaatsvinden op zaterdag 19 april 2008.

Bron: www.ksvot.be

FC De Kempen
-De Kempen gaf tegen Kontich in het slotkwartier de zege uit handen. Tien minuten voor tijd maakte Pereira gelijk. Het mist zo de kans om over Kontich naar de vierde plaats te wippen.

Bron: www.fcdekempen.be

Houtvenne:
-Houtvenne maakt nog kans op de laatste periodetitel. Het won op bezoek bij Katelijne met 0-2 en staat bijgevolg vierde in de stand van de derde periode. Leiders branddonk en Duffel hebben drie punten meer.

Zwarte Leeuw :
-Zwarte Leeuw leek lange tijd op weg naar een punt tegen Duffel, maar moest zich enkele minuten voor tijd toch gewonnen geven. Stojanovic hees zijn club aan de leiding.

Bron: www.kfczwarteleeuw.be

Branddonk:
-Branddonk ging shoppen bij Witgoor. Staes, Smets, Hysmans en Slegers voetballen volgend seizoen voor de club uit Retie.

-Branddonk pakte op speeldag 27 Oud-Turnhout in met maar liefst 7-0. Hakkens trof drie maal raak en zorgde ervoor dat Branddonk aan de leiding blijft in de laatste periode.

-Dieter en Yannick Van Dingenen keren zo goed als zeker terug naar Wechelderande.

Wuustwezel
-Wuustwezel pakte een puntje tegen V. Arendonk. Op zich geen wonder, maar Wuustwezel slaagde er wel in om in de laatste vijf minuten een 0-2-achterstand om te buigen in een 2-2-gelijkspel. Van Dooren en D’Huyvetter zorgden voor een punt.

Bron: www.kwfc.be

Belgica Edegem:
-De club zoekt voor het seizoen 2008-2009 trainers voor duiveltjes (6-8j) en miniemen (10-12j). Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met jeugdcoördinator John Lasters op het nummer 0486/35-06-13.

-Edegem pakte belangrijke punten in de degradatiestrijd. Het won met 0-4 op het veld van SK Wilrijk. De zege kreeg wel pas in de laatste tien minuten vorm met drie doelpunten. Belgica telt nu zeven punten meer dan Oud-Turnhout. Dat ziet er dus redelijk goed uit met nog drie wedstrijden te spelen.


Zelf regionaal nieuws melden? Eindredactie@voetbalkrant.com

Voetbalkrant zoekt nog altijd vaste clubcorrespondenten. U kan zich melden op bovenstaand e-mail-adres.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties