Topschutter langer bij Gladbach

Nico Wieme
| 0 reacties
Topschutter langer bij Gladbach
Foto: © SC

Rob Friend heeft het duidelijk naar zijn zin bij Borussia Mönchengladbach. De spits liet zijn contract openbreken en verlengde het tot medio 2012.

Borussia Mönchengladbach is tevreden over de prestaties van Rob Friend en de Canadees heeft het op zijn beurt naar zijn zin bij de Duitse tweedeklasser. De clubtopschutter heeft tussentijds zijn lopende verbintenis met twee jaar verlengd.

Friend zal nu tot medio 2012 het shirt van de Borussen verdedigen. Zijn oude contract liep tot de zomer van 2010. De Canadees begon zijn Europese loopbaan in 2003 bij de Noorse tweedeklasser Moss FK. Na twee seizoenen waagde hij zijn geluk een klasse hoger bij Molde FK. Daar plukte Heerenveen hem in 2006 weg. De Friezen waren echter niet onder de indruk van zijn prestaties en verhuurden Friend nog binnen datzelfde seizoen aan Heracles Almelo. Vorige zomer verhuisde hij dan naar Duitsland.

Friend heeft zich zijn overgang nog niet beklaagd. Met vijftien goals staat hij tweede op de topscorerslijst van de tweede Bundesliga. De aanvaller moet enkel Milivoje Novakovic van FC Köln voor zich dulden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties