Trekt nu ook Henry richting Verenigde Staten?

De Nijs Michael
| 5 reacties
Trekt nu ook Henry richting Verenigde Staten?
Foto: © SC

Het voetbal in de Verenigde Staten wint aan populariteit en dat is niet in het minst te danken aan de Europese topspelers die de overstap maken naar de Major League Soccer en binnenkort zou er een nieuwe sterspeler richting de VS kunnen vertrekken.

Het grootste voorbeeld van een Europese sterspeler in de Major League Soccer is natuurlijk David Beckham bij LA Galaxy, maar de 100-voudige international zou binnen afzienbare tijd wel eens concurrentie kunnen krijgen van Thiery Henry. De Fransman staat namelijk erg hoog op het verlanglijstje van Seattle, een ploeg die volgend seizoen haar debuut maakt in de Major League Soccer. 

Multimiljonair Paul Allan is eigenaar van de club en barst van ambitie, hij ziet het dan ook groots in. Zo heeft hij Thiery Henry op het oog, de Franse international zou in de Verenigde Staten liefst 190.000 euro per week kunnen verdienen. Ter vergelijking: momenteel verdient de aanvaller 160.000 euro per week. Het is echter maar de vraag of FC Barcelona, de club waar de 30-jarige spits nog tot 2011 onder contract ligt, wil meewerken aan een transfer. De speler zelf reageerde nog niet op de interesse uit de Verenigde Staten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties