Doelpuntenfestival in Primera División

Tonnelier Caroline
| 1 reacties

Er vielen vanmiddag vooral in de eerste helft heel wat doelpunten in de Primera División. Uitschieter was de 6-3 overwinning van Atlético Madrid, al deden ook tegenstander Almería, Betis, Deportivo en Valladolid met drie treffers een duit in het zakje

In het Vicente Calderón begon de wedstrijd uitstekend voor thuisploeg Atlético Madrid. Na amper vijf minuten stond het al 2-0 met een doelpunt van Antonio López en een penaltytreffer van Forlán.  Bovendien stond Almería intussen met tien na de uitsluiting van Pulido.  Toch vochten de bezoekers zich terug in de wedstrijd met tegengoals van Felipe Melo en Juanma.  Atlético kwam opnieuw op voorsprong via Simao, maar Negredo stelde gelijk.  Na de uitsluiting van Juanito bij Almería was het helemaal over en uit bij de bezoekers.  Simao zorgde nog voor de pauze voor de 4-3 en Aguëro maakte het na de rust helemaal af: 6-3.

Op het veld van Racing Santander verraste Deportivo La Coruña met een vroege openingsgoal van man in vorm Xisco.  De Galiciërs liepen zelfs uit tot 0-2 via ColocciniJorge López zorgde voor de aansluitingstreffer, maar nog voor de rust zette Xisco met zijn vijfde goal in twee wedstrijden de 1-3 eindstand op het bord.  Racing ziet zo Atlético Madrid opnieuw uitlopen.

Real Zaragoza komt intussen in steeds groter degradatiegevaar.  Door de overwinning van Recreativo gisteren bij Osasuna staan de maños intussen op een degradatieplaats.  Thuis tegen Real Betis kon de ploeg van Villanova daar geen verandering in brengen.  De bezoekers haalden het vlot met 0-3. Na twee vroege treffers van Mark Gonzalez maakte Pavone het in de tweede helft helemaal af.

Valladolid mocht op bezoek bij het reeds lang veroordeelde Levante. De neo-eersteklasser haalde ook al een 0-3 zege. Doelpuntenmakers waren Llorente, Victor en BorjaMurcia, dat voorlaatste staat, hield de hoop op de redding levendig tegen Valencia.  Iván Alonso zorgde voor de enige treffer en duwt zo de ploeg van Koeman wat verder in de put.

In de subtop ontving Athletic Bilbao Espanyol Barcelona. Weinig doelpunten in deze wedstrijd, want de thuisploeg had genoeg aan een goal van Garmendia in het openingskwartier om de drie punten thuis te houden.  De ploeg uit Bilbao kan zo stilaan naar boven kijken.