Leekens: 'Ik kick op dit soort wedstrijden'

Nico Wieme
| 0 reacties
Leekens: 'Ik kick op dit soort wedstrijden'
Foto: © SC

Vanavond ontvangt Lokeren lijstaanvoerder Standard. En reken maar dat coach Georges Leekens op een plannetje aan het broeden is om het de Rouches uiterst moeilijk te maken. Dit zijn de matchen waar de Limburger het voor doet.

Standard moet vanavond de klip op Daknam zien te omzeilen. Als dat lukt, lijkt niets de titelviering volgend weekend tegen Anderlecht nog in de weg te staan. De Luikenaars geloven rotsvast in hun eigen kwaliteiten, maar kijken toch best uit voor het tactisch spelletje dat Georges Leekens vanavond wil spelen. De Lokerentrainer is tuk op een stunt tegen de mogelijk toekomstige landskampioen.

"Ik kick op dit soort matchen", zegt de ex-bondscoach in Het Laatste Nieuws. "Wij kunnen ontspannen spelen. Standard zal mogelijk zichzelf onder druk zetten. Ik heb tegen mijn team gezegd: 'Het is de beste ploeg van het land. Speel bevrijd. Zou het niet leuk zijn om de fans een zege te bezorgen?'"

Leekens heeft in aanloop naar deze affiche met enkele problemen af te rekenen. "Helaas kan ik niet mijn beste spelers opstellen. Joao Carlos en Mario Carevic zijn geblesseerd en Olivier Doll is twijfelachtig. Voor een ploeg als Lokeren is dat moeilijk. Maar ik wil het wel eens zien als wij eerst scoren. Met de steun van het publiek en een beetje geluk kunnnen we stunten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties