Topweekend in Serie A

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Topweekend in Serie A
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De drieëndertigste speeldag van de Serie A is een 'superweekend': de toppers nemen het tegen elkaar op. Inter kan een belangrijke stap richting scudetto zetten als het wint van Fiorentina. AS Roma trekt naar Udine en Juventus ontvangt Milan.

Inter lijkt de vorm weer wat te pakken te hebben en dat is net op tijd, want er zijn gemakkelijkere tegenstanders dan Fiorentina. Met de hete adem van Roma in de nek kunnen de Nerazzurri zich geen puntenverlies veroorloven. Ook de Viola laten beter niets liggen, want Milan, Sampdoria en Udinese liggen op vinkenslag om de vierde plaats in te nemen.

Bij Inter mag Balotelli, na zijn goede prestatie vorige week, rekenen op een basisplaats, zeker nu Ibrahimovic nog niet wedstrijdfit is. Chivu (foto) geraakt zeker speelklaar en de Roemeen zal wellicht centraal achterin opereren. Materazzi lijkt alweer vanaf de bank te zullen moeten starten, ten voordele van Burdisso.
De wedstrijd in Eindhoven zal de Viola ongetwijfeld krachten hebben gekost, maar de kwalificatie geeft tegelijk een enorme boost. De ploeg die Prandelli donderdag in het veld bracht, zal niet veel wijzigingen ondergaan: met Kroldrup i.p.v. Jorgensen kiest de coach wellicht voor meer defensieve zekerheid en Kuzmanovic komt op het middenveld in de ploeg door de schorsing van Donadel.

Juventus kwam dit seizoen in alle toppers bijzonder goed voor de dag en de Bianconeri hopen die trend verder te zetten tegen AC Milan. Een overwinning voor de Oude Dame betekent dat de Rossoneri virtueel op 12 punten gezet worden: met nog 5 speeldagen te gaan een geruststellende marge. Milan is eigenlijk verplicht te winnen om de hoop op Champions League volgend seizoen levendig te houden. Beide ploegen missen voor de topper wel een aantal sterkhouders.
Juve kan nog steeds niet beschikken over Zanetti en ook Nedved is nog niet hersteld van zijn zware botsing met Guana van Palermo. Daardoor kiest Ranieri waarschijnlijk voor een driemansmiddenveld en de tridente, met Iaquinta naast Trezeguet en Del Piero, voorin.
Milan mist de centrale verdedigers Nesta en Kaladze wegens schorsing. Ook Pato is onbeschikbaar. Simic (foto) mag zo nog eens opdraven en Inzaghi wordt de diepste man.

AS Roma hoopt de kloof met Inter te verkleinen door zelf te winnen in Udine, maar dat is beslist geen sinecure. De thuisploeg is zelf nog in strijd voor Europees voetbal en zal de huid dus duur verkopen. De kans is groot dat Totti zondag fit is en dan verschijnt hij uiteraard aan de aftrap. Vucinic verdwijnt dan weer naar de bank, tenzij Spalletti de tegenvallende Mancini laat rusten.
Udinese ziet Zapata terugkeren en Di Natale, die deze week een ander trainingsritme moest volgen, komt zo goed als zeker aan de aftrap.

Sampdoria kan een goede zaak doen in het klassemnet als de anderen elkaar onderling punten afhandig maken. De Blucerchiati moeten op bezoek bij staartploeg Reggina. Als Cassano nogmaals zijn duivels ontbindt, moet Samp in Calabria met de overwinning kunnen gaan lopen, ook al zijn Accardi en Palombo geschorst.

De andere wedstrijden van de drieëndertigste speeldag:


Napoli - Atalanta
Livorno - Cagliari
Palermo - Catania
Empoli - Parma
Lazio - Siena
Genoa - Torino
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties