Barça en Racing op zoek naar drie punten

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Barça en Racing op zoek naar drie punten
Foto: © SC

Vanavond staan de twee eerste wedstrijden van de 32e speeldag in de Primera División op het programma. Valencia en Racing Santander openen de speeldag, gevolgd door het duel tussen Recreativo Huelva en Barcelona.

FC Barcelona doet het in Europa uitstekend, maar blijft in de vaderlandse competitie wat op de sukkel.  Vorige week misten de Catalanen de zoveelste kans om te naderen op leider Real Madrid.  Vanavond kan de ploeg van Rijkaard mits winst op het veld van Recreativo Huelva de druk alvast bij de concurrenten liggen.  Barcelona kan daarvoor wel niet rekenen op man in vorm Bojan.  Ook Henry, Iniesta en Ronaldinho zijn er vanavond niet bij. Het goede nieuws is dan weer de beschikbaarheid van Messi, die wel nog op de bank start. Tegenstander Recreativo Huelva is bijna op volle sterkte voor het duel met Barça.  Alleen Cáceres is er niet bij wegens blessureleed. De Andalusiërs rekenen vanavond vooral op Sinama Pongolle voor de doelpunten.  Recreativo heeft met het oog op de degradatiestrijd de punten broodnodig en moet dan ook voor de volle buit gaan vanavond.  
 Racing Santander verloor vorig weekend op eigen veld verrassend van Deportivo La Coruña.  De Cantabriërs doen volop mee in de Europese strijd en komen zelfs nog in aanmerking voor de vierde plaats.  Racing wil de drie verloren punten dan ook recupereren op het veld van Valencia.  De thuisploeg zit met de gedachten al bij de bekerfinale tegen Getafe, maar pakt met het oog op de redding best nog wat punten.  Koeman kan vanavond geen beroep doen op Maduro, maar ziet Villa terugkeren in de kern.  Morientes start vanavond aan de wedstrijd en moet proberen te scoren tegen een van de minst gepasseerde verdedigingen van de competitie.  De bezoekende trainer Marcelino kan opnieuw rekenen op Moratón en Pablo Álvarez en kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd.  Dat mag ook, als je weet dat Racing het dit seizoen uitstekend doet op verplaatsing en Valencia al acht keer verloor op eigen veld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties