'Schalke trekt de kaart van Rutten'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Schalke trekt de kaart van Rutten'
Foto: © SC

Schalke 04 ontsloeg dit weekend coach Mirko Slomka. Voor volgend seizoen zoekt de Duitse club een nieuwe trainer en topkandidaat zou Twente-coach Fred Rutten zijn. Het is de Nederlandse krant Algemeen Dagblad die uitpakt met het nieuws.

Schalke 04 ging dit weekend met de billen bloot op het veld van Werder Bremen. Het werd maar liefst 5-1 voor de groenwitte formatie van Thomas Schaaf. Zijn collega Mirko Slomka kon na de wedstrijd zijn koffers pakken bij de Königsblauen

Schalke zal het seizoen afmaken met het duo Youri Mulder en Ivan Büskens, beiden ex-spelers van de club. Voor volgend seizoen gaat de club op zoek naar een nieuwe coach en het oog zou gevallen zijn op Fred Rutten, al twee jaar uitstekend bezig bij FC Twente. Rutten stond ook bovenaan de lijst van Hamburg SV om Huub Stevens op te volgen, maar de coach ontkent dat hij ooit met de Noord-Duitsers gesproken heeft. Ook PSV Eindhoven probeerde hem eind vorig jaar te strikken als opvolger voor Ronald Koeman, maar toen bedankte hij voor de eer en koos hij voor een verlengd verblijf bij Twente onder verbeterde voorwaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties