Analyse Klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 2 reacties
Klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De slotdag van de reguliere competitie bracht nog enige wijzigingen in het compartiment dalers, maar toch blijft nog steeds de vraag “hoe zit het nu in 1ste Provinciale? Wie stijgt en wie daalt er eigenlijk?”

KLIMMERS: Kampioen Sparta Petegem, samen met de winnaar van de eindronde, betwist tussen Terrjoden-Welle, SK Berlare, Sint-Gillis-Waas en Eeklo.
 
DALERS: Aan het lot van Lebeke-Aalst en FC Waarschoot kan niets meer worden gewijzigd. Beiden spelen volgend seizoen in 2de provinciale.
Heel erg theoretisch kan Rapide Lebbeke, als 14de in de eindrangschikking, nog in 1ste provinciale blijven, maar dan enkel na een onwaarschijnlijk scenario. In dat geval mogen noch Appelterre noch Evergem degraderen en komt er nog een nacompetitie met Rapide en de 3 ploegen die in 2de Provinciale op de 2de plaats eindigden (Nevele, Bambrugge en Dendermonde).
 
=>  misschien ver gezocht maar het kan nog!
 
A-reeks: Voor Maldegem (22) en Harelbeke (23) is het sprookje al een tijdje uit. Appelterre (29) moet zowel bij Ternat als thuis tegen Maldegem winnen wil het nog een kans maken. Wevelgem (35), uit bij Ieper en thuis tegen Diksmuide, mag dan geen enkel punt meer halen en/of Lauwe (34), uit bij Diksmuide en thuis tegen Meldert, mag maximaal 2 punten pakken. Meldert (36) kan nog op de 13de plaats (= barrages) eindigen als het geen enkel punt haalt in de 2 laatste wedstrijden, thuis tegen Oostende en uit bij Lauwe.
 
B-reeks: Overijse (20) nam wel de scalp van leider Rupel-Boom maar meer dan een waardig slot is dat niet. Theoretisch blijft er voor Evergem (22) een waterkans over als het zelf de beide laatste wedstrijden, thuis tegen Temse en uit bij Tubantia, wint. In dat geval mag Ukkel (26) thuis niet winnen van Lyra, noch op verplaatsing bij Gent-Zeehaven en mag enkel of Grimbergen (28) of Berchem (28) punten halen tegen Bornem (uitwedstrijd Grimbergen) of Wijgmaal (thuiswedstrijd Berchem). Immers, op de slotdag speelt Grimbergen thuis tegen Berchem en is minstens 1 ploeg onbereikbaar voor Evergem.
 
Dit alles lijkt net van het goede iets teveel zodat het lot van Rapide Lebbeke toch bezegeld lijkt. Ook voor Aalter of Ursel blijft het wellicht bibberen tot de laatste speeldag in Bevordering, want indien 3 Oost-Vlaamse ploegen zakken uit 4de gaat de verliezer van het onderlinge barrageduel eveneens naar 2de provinciale.
 
VERVANGERS: De 3 kampioenen in 2de Provinciale stijgen automatisch naar 1ste Provinciale. Bellem en Voorde waren al zeker en nu is ook het verdict gevallen in de C-reeks. Leider Dendermonde ging thuis onderuit tegen Kallo en Kemzeke pakte in extremis de titel en de promotie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties