Belgische belofte racistisch belaagd in Spanje

Nico Wieme
| 5 reacties
Belgische belofte racistisch belaagd in Spanje
Foto: © SC

In Spanje is de Belgische jeugdinternational Ritchie Kitoko afgelopen weekend het slachtoffer van racistisch geweld geworden. De 19-verdediger speelt bij de B-ploeg van Albacete.

Ritchie Kitoko, een Belgische verdediger van Congolese afkomst, speelde vroeger voor Standard. In 2006 maakte hij de overstap naar het Spaanse Albacete. Vorig weekend werd de verdediger racistisch bejegend door een speler van Daimiel. “Er wordt veel geroepen op een voetbalveld, maar dat had ik nog nooit meegemaakt”, zegt Kitoko.
 
“Hij bleef maar schelden en zeggen dat ik terug naar mijn land (Kitoko is in Kinshasa geboren, nvdr.) moest. En na de wedstrijd viel hij me aan. Ik ben enorm boos, dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Kitoko moest zich in Albacete zelfs laten verzorgen in een ziekenhuis. Hij had rake klappen geïncasseerd rond zijn oog.
 
De belaagde speler is met zijn verhaal naar de politie gestapt. Hij wordt daarbij volledig gesteund door zijn coach. “Wat er gebeurd is, is niet normaal”, aldus Antonio Gomez. “En het begon al tijdens de opwarming. Ritchie was heel boos na de wedstrijd en wou dit niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Het was zijn idee om naar de politie te stappen.”
 
Ook de club Albacete steunt Kitoko volledig in zijn strijd tegen de Daimielspeler. “Kitoko is zwaar racistisch beledigd”, schrijft de club op haar website. “Hij krijgt van ons alle gerechtelijke steun.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties