Aalter wint barrageduel bij Ursel

Gentil Dossche

Met overtuigende cijfers heeft Eendracht Aalter het barrageduel om de 12de plaats naar zijn hand gezet bij Sparta Ursel. Voor de bezoekers meteen de wiskundige zekerheid van een verlengd verblijf in 1ste provinciale.

De thuisverdediging begon met flanellen benen en de aalgladde Poppe wist geregeld door de buitenspelval te glippen. Na minder dan 5 minuten stond de openingstreffer op het bord. Poppe trok alleen op een terugkrabbelende De Vlieger af en legde opzij naar Sneppe die niet aarzelde. Ursel even van slag maar kende pech toen Crispijn doelman Baudewijn omspeelde maar de bal werd voor de lijn zag weggeveegd door Laaloudj. Aan de overzijde bleef De Vlieger een bleke partij spelen. Roman kon ongehinderd over de keeper tegen de paal koppen. Het was dan ook op een diefje dat Ursel gelijk kwam. Mbala haalde uit en dwong een hoekschop af die door Crispijn over Baudewijn in doel werd gekopt. Laatste feit voor de rust was een kopbal na hoekschop van Roman die door De Vlieger van onder de lat werd gehaald.

Een paar halve kansen niet te na gesproken was er een half uur lang bijna niets te beleven. Met nog een goed kwartier op de klok kwamen de bezoekers terug op voorsprong. De Vlieger kon een voorzet niet klemvast nemen en De Croock werkte binnen. Ursel poogde nog terug te komen via een bedrijvige Mbala maar de snelheid van Aalter bleek groter te zijn. Twee flitsen van Danneels waren voldoende om de boeken te sluiten. Eerst kwam hij alleen voor De Vlieger en werkte rustig af. Een tiental minuten later kreeg hij de bal aan de zijlijn en knalde overhoeks binnen. Kort voor het einde werd de bedrijvige Roman in het straatje gestuurd en die kon de eindscore vastleggen.

Voor Aalter zijn meteen alle zorgen van de baan. Sparta Ursel moet volgende week nog uitkijken naar het resultaat van Verbroedering Meldert bij Lauwe. Haalt Meldert daar minstens één punt dan is ook Ursel verzekerd van een verlengd verblijf in 1ste provinciale.

Sparta Ursel: De Vlieger, De Buck, Sabbe, Pauwels, De Rycke (77’ Poppe), Piers, Laaloudj, Van Hee (26’ Van Den Bergh), Mbala, Crispijn, Schittekat (47’ Maenhout).

Eendracht Aalter: Baudewijn, De Poorter, Arnauw, Poppe, Sneppe, Careel (63’ Lippens), De Croock (90’ Van De Veire), Roman, Danneels (90’ De Neve), Baert, Arnauw.

Doelpunten: 4’ Sneppe 0-1, 37’ Crispijn 1-1, 73’ De Croock 1-2, 76’ & 85’ Danneels 1-3 & 1-4, 88’ Roman 1-5.