Analyse Al 4 dalers in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Al 4 dalers in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Nu het helemaal vaststaat dat Maldegem en Appelterre (4de A) en Evergem (4de B) degraderen, zijn er al minstens 4 dalers van 1ste naar 2de provinciale.

Om het aantal dalers in 1ste provinciale te bepalen is Oost-Vlaanderen afhankelijk van de resultaten in 4de klasse. Indien geen of één Oost-Vlaamse ploeg zakt uit bevordering, dan dalen er 2 ploegen rechtstreeks en speelt de 14de een eindronde met de 3 ploegen die in 2de Provinciale op de 2de plaats eindigden. Spijtig genoeg voor Nevele, Bambrugge en Dendermonde zit dat er niet meer in.
Immers, vanaf 2 dalers uit Bevordering zakken 3 ploegen rechtstreeks naar 2de provinciale en vervalt de provinciale eindronde. Bij 3 dalers uit 4de klasse zakken er 4 ploegen naar 2de provinciale; bij 4 Oost-Vlaamse dalers zakken er 5 ploegen, enz.
 
Voor Lebeke-Aalst (16de) en FC Waarschoot (15de) lag de degradatie al langer vast. Ook voor Rapide Lebbeke (14de) en Sparta Ursel (13de) is de tuimeling nu een feit. Ursel ging op eigen terrein onderuit tegen Aalter in een wedstrijd om de 12de en 13de plaats in de eindrangschikking.
 
Bij Eendracht Aalter (12de) is het nog even bang afwachten naar het resultaat van Verbroedering Meldert op de slotdag bij WS Lauwe. Haalt Meldert één punt bij Lauwe, dan is Aalter meteen verzekerd van een verlengd verblijf in 1ste provinciale. Trekt Meldert aan het kortste eind op West-Vlaamse bodem, dan sleept het wachten nog een tijdje aan.
In dat geval komt de fusieploeg immers terecht in de provinciale barrageronde en dat is steeds een dubbeltje op zijn kant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties