Analyse Bayern is nieuwe landskampioen

Philippe Crols
| 1 reacties
Bayern is nieuwe landskampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München heeft Stuttgart zondag opgevolgd als Duitse landskampioen. Het pakte in Wolfsburg een punt en vierde zo zijn 21ste landstitel. Onderaan blijft het voorlopig nog spannend. Duisburg gooide met succes zijn laatste troeven op tafel.

Punt volstaat voor Bayern
 
Bayern kon voor zondag al kampioen zijn, maar dan moest zowel Werder als Schalke niet winnen. Schalke werkte alvast mee. Het geraakte in eigen huis tegen Hannover niet verder dan een draw: 1-1. Het staat nu op de derde plaats. Van Werder Bremen kreeg Bayern geen hulp. Werder klopte in eigen huis Cottbus met 2-0. Cottbus staat nog altijd drie punten voor op een degradatieplaats. Nog geen man over boord dus.
 
Bayern moest bijgevolg de klus zelf klaren. In Wolfsburg moest het een puntje pakken en dat gebeurde ook. In een weinig hoogstaande wedstrijd werd er niet gescoord en dat volstond voor Bayern om voor de 21ste keer met de landstitel aan de haal te gaan. Het telt met nog drie wedstrijden te gaan tien punten meer dan eerste achtervolger Werder Bremen.
 
Nog in de top van de klassering deden Stuttgart en HSV een goede zaak. Stuttgart klopte overtuigend Frankfurt met 4-1. VFB is nu op basis van het doelpuntensaldo vierde, maar telt wel evenveel punten als HSV. De club van Kompany en Vadis won in Rostock met 1-3. Leverkusen ging in Duisburg dan weer ten onder.
 
Duisburg leeft nog
 
Duisburg heeft nog altijd een kans om zich te handhaven in de Bundesliga. Het won thuis tegen Leverkusen met 3-2. Ishiaku bracht zijn elftal tot twee maal toe op voorsprong, maar pas in de slotminuut viel het beslissende doelpunt. Duisburg staat nog altijd wel drie punten achter op een veilige plaats.
 
Nürnberg pakte op vrijdag in Dortmund al een puntje, maar veel schiet het daar niet bepaald mee op. Het staat vier punten achter op plaats vijftien. Die wordt op dit moment bezet door Bielefeld dat afgelopen weekend de grote winnaar werd onderin. Het klopte in eigen huis namelijk Bochum met 2-0.
 
Voor Rostock ziet het er benard uit. Het moet in drie speeldagen vijf punten goed maken op de nummers veertien en vijftien. Het verloor namelijk met 1-3 van HSV. Enkel een negen op negen lijkt Rostock nog te zullen kunnen redden.
 
Tot slot was er nog Hertha-Karlsruhe. Die wedstrijd eindigde op 3-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties