Poppel in slotfase voorbij vicekampioen

Philippe Crols

Ranst mag de promotie naar de eerste provinciale vergeten. Het ging in eigen huis de boot in met 1-2 tegen Poppel. Dat volstond niet na het 3-3 gelijkspel van vorige week.

Ranst kwam vorige week op bezoek bij Poppel nog terug uit een schijnbaar hopeloze situatie. Van 3-1 ging het in de slotfase naar 3-3. In de terugwedstrijd begon Ranst dan weer heel goed. Er waren amper vijf minuten voorbij of Ceulemans had de score al weten te openen. Poppel moest dus meteen achtervolgen en wist ook dat het nog twee keer moest scoren om zich te kwalificeren.

Halverwege de eerste helft was de helft van dat werk alvast gedaan. Verbeek zorgde opnieuw voor evenwicht op het scorebord. De 1-1 was ook de ruststand.

Na de koffie gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek naar de goal van de kwalificatie. Te stereotiep spel zorgde er echter voor dat mooie uitgespeelde kansen eerder zeldzaam waren. Op de counter kreeg de thuisploeg zelfs nog de betere mogelijkheden, maar die werden niet benut. Dat werd in de slotfase nog cash betaald. Moonen scoorde vijf minuten voor tijd het doelpunt van de kwalificatie.